MILIVOJE ĆIRKOVIĆ O KRIZI VOLJENOG KLUBA: Sad već nije bitno da li smo treći ili četvrti
Foto: Beta/Branislav Božić, Saša Pavlić Koki

Crno na belo

MILIVOJE ĆIRKOVIĆ O KRIZI VOLJENOG KLUBA: Sad već nije bitno da li smo treći ili četvrti

Fudbal -

Nije dobro - Čovek koji je uveo Partizan u Ligu šampiona 2003. za Kurir pokazao da je razočaran rezultatima naslednika u Humskoj

Ako Partizan nije prvi, onda mi je sasvim svejedno da li će prvenstvo završiti kao treći ili četvrti na tabeli, ističe trofejni crno-beli Milivoje Ćirković.

Za bivšeg desnog beka, koji je uveo crno-bele u Ligu šampiona 2003. godine, izlaz iz ove situacije postoji i on ga vidi u forsiranju dece iz omladinske škole, a uprava će na kraju morati da položi račun za urađeno.

- Bio sam svojevremeno za Nenada Bjekovića, jer me je on doveo u Partizan i afirmisao kao igrača, što ne znači da sam protiv aktuelne uprave. Ja sam samo za Partizan i ne bih voleo da se na kraju slome kola na treneru, igračima ili sportskom direktoru, već neka račun polože i oni koji stoje iznad njih - poručio je Ćirković za Kurir.

foto: Saša Pavlić Koki

Poraz od niškog Radničkog prethodne srede došao je kada su mnogi navijači pomislili da će dobro izdanje u derbiju biti nagoveštaj lepše budućnosti u Humskoj.

- Igrao sam i ja mnogo takvih utakmica nakon derbija, kada se osećaš i umorno i emotivno ispražnjeno. Došao je rival koji je umeo da se brani i postigne gol iz jedine šanse. Nisu nas nadigrali, ali su zasluženo pobedili. Ne treba sad mnogo žaliti, već se treba okrenuti novim mečevima i našoj deci.

foto: Profimedia

Ćirković podseća na dve sezone u Ligi šampiona.

- U obe te ekipe Partizana bilo je po šest ili sedam igrača koji su potekli u našoj omladinskoj školi. Moramo dati šansu našoj deci. Više volim da vidim naših pet igrača od 18-19 godina, nego da vidim jednu evropsku zvezdu u timu. Samo to će nam pomoći da se izborimo s problemima i opstanemo, jer mi ne možemo ko Zvezda. Oni su u „no limit“ situaciji. Dovode koga hoće i koliko hoće, a mi znamo da je naš spas samo u proizvodnji novih asova. Da li će nas to odvesti na drugo, treće ili četvrto mesto, nije mnogo ni bitno kad već nismo prvi.

Kurir.rs/Dejan Petković

Foto: Beta/Branislav Božić Saša Pavlić Koki

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track