VERMEZ BRUTALNO ISKREN: Partizan je olako potrošio Batu Mirkovića, kao ranije Ivana Tomića!
Foto: Zorana Jevtić

bez ustezanja

VERMEZ BRUTALNO ISKREN: Partizan je olako potrošio Batu Mirkovića, kao ranije Ivana Tomića!

Fudbal -

Bivši trener crno-belih Vladimir Vermezović smatra da je klub morao da sačuva Zorana Mirkovića

Vladimir Vermezović, bivši trener Partizana, smatra da je sadašnja uprava crno-belih za kratko vreme potrošila Zorana Batu Mirkovića, isto kao i Ivana Tomića. Čovek koji je sa Partizanom prvi od srpskih klubova prezimio u Evropi, posle raspada SFRJ, igrajući protiv CSKA u osmini finala Kupa UEFA 2005, žali što je klub spao na niske grane.

Vladimir Vermezović smatra da će posle odlaska Mirkovića i Ilieva biti urađene kozmetičke promene sa kojima se moglo sačekati i kada se sezona završi.

foto: Starsport©

- Samo ljudi koji su unutra u klubu znaju o čemu se tu radi. Definitvno, s obzirom na činjenicu da smo mnogo zaostali u prvenstvu i da nam je ostala borba za Kup, mislim da su svi kompletno mogli da ostanu do juna. I onda da se napravi neka strategija. Ovako, od promene doktora, do Batine ostavke, pa sada i Ilieva mislim da neće to imati nekog posebnog uticaja na rezultate i atmosferu u klubu. Posebno što su do kraja sezone ostala dva meseca - rekao je Vermezović (55) za Kurir i dodao:

- Žao mi je što se sve to desilo Bati. Mislim da nije zaslužio. Isto se ranije dogodilo i Ivanu Tomiću. Obojicu je Partizan vrlo brzo potrošio, što nije dobro. To mi se ne sviđa. Partizan definitvno mora da napravi strategiju za duži period. Ako ostane ovakva konstelacija snaga, u naredne dve do tri godine, mislim da Partizan neće biti u ozbiljnoj konkurenciji za trofeje.

foto: Turnirprijateljstva.com

Manjak novca i dugovi su rak rana Partizana. Vladimir Vermezović smatra da se u toj situaciji treba okrenuti mladim i talentovanim igračima iz sopstvene Omladinske škole, ali mu nije jasno kako je klub dospeo u nezavidnu materijalnu situaciju kada je pre dve godine bio šampion države.

- Pitanje je kakva je finansijska situacija u klubu. U sportu je generalno novac postao adut broj jedan za sve. Kad je uspeh imamo para, kada nema rezultata, onda nema novca... Partizan svake godine promeni po desetoricu igrača. To ne vodi bilo čemu. Treba da se napravi sistem, kostur ekipe... Da se prodaju igrači u pravom momentu, a ne zato što se mora. Na žalost, situacija je takva, kakva je. Partizan mora da krene od nule! Ali, do nule treba doći - bio je realan Vermezović.

Opekao se dva puta

Nikad više trener crno-belih!

Vladimir Vermezović je u dva navrata bio trener Partizana. Kada smo ga upitali da li bi pomogao i treći put, bukvalno nam nije dozvolio da završimo rečenicu: - Ne! Ne! Ne! Kao trener, ne! Mogu da pomognem na bilo koji drugi način - rekao je Vermezović i dodao: - Dva puta sam bio trener Partizana, prošao kroz sve ovo što je sada zadesilo Batu, tako da ga razumem u potpunosti. Nije mu lako i žao mi je.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track