MITAR MRKELA: Marko Marin i Dejan Joveljić vode Crvenu zvezdu u novu Ligu šampiona!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

veliki planovi

MITAR MRKELA: Marko Marin i Dejan Joveljić vode Crvenu zvezdu u novu Ligu šampiona!

Fudbal -

Sportski direktor crveno-belih potvrdio potpisivanje novih ugovora sa dvojicom fudbalera i najavio ambicije za naredno leto

Marko Marin i Dejan Joveljić su pojačanja za napad na Ligu šampiona, otkriva za Kurir sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Marko Marin produžiće vernost sa crveno-belima do 2021. godine, dok će Dejan Joveljić staviti paraf na ugovor do 2023. godine.

Obojicu čeka i poboljšana plata. Marko Marin će umesto 600.000 evra, godišnje zarađivati 800.000. Sa druge strane, Dejan Joveljić će umesto 60.000 u prvoj narednoj sezoni imati zaradu od 100.000 evra.

foto: Foto: Starsport©

Šta znači za Crvenu zvezdu produžetak ugovora sa Markom Marinom?

- Marin je neko ko je ostavio veliki trag i izvanredan učinak u svojoj prvoj sezoni. Igrač koji je dugo nedostajao Crvenoj zvezdi. Sve je to bilo nešto na toj poziciji, ovako ili onako, do njegovog dolaska. Ali, Marko Marin je onaj pravi - kazao je Mitar Mrkela.

foto: Printscreen

Da li je potpis Dejana Joveljića zalog za budućnost?

- Jovelja je Zvezdino dete! Navijači Crvene zvezde imaju poseban odnos prema momcima koji su odrasli u omladinskoj školi. Jovelja je jedan od njih. Uvek mi je drago kada neko od naše dece potpiše, pa produži ugovor. Veliki je talenat, neko ko će sigurno Crvenoj zvezdi dati dosta u budućnosti.

foto: FK Crvena zvezda

S obzirom da su ranije ugovore produžili Pavkov, Stojković, Savić, Borjan, Jovičić i Gobeljić, a došli Ivanić, Gajić i Milunović, da li to znači novi napad na Ligu šampiona?

- Crvena zvezda je uvek bila prepoznatljiva u Evropi. Iza nas je period kada nas nije bilo. Poslednje dve godine Zvezdu smo vratili u Evropu i želimo što duže tu i da se zadržimo. Način da se to uradi jeste da svi oni igrači koji su ostvarili uspeh u Ligi Evrope i Ligi šampiona što je moguće duže zadrže - objasnio je Mrkela.

Fjorentina

O Terziću ni reči

Da li je Crvena zvezda prodala Aleksu Terzića Fjorentini za 1,5 miliona evra?

- Nemam komentar!

Radi skauting

Biće pojačanja na leto

Postoje li igrači koje Crvena zvezda prati spremna da ih angažuje na leto? - Naravno! Skautirani su određeni fudbaleri, na pozicijama za koje smatramo da bi mogle da budu pojačane - kazao je Mrkela.

Kurir sport/A. Radonić

Foto www.crvenazvezdafk.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track