SRBIN PRED TRANSFEROM VEKA: Mitrović u Kini za 100 miliona €
Foto: Profimedia

Bomba

SRBIN PRED TRANSFEROM VEKA: Mitrović u Kini za 100 miliona €

Fudbal -

Fulam će dobiti polovinu ove impozantne sume, dok će druga polovina biti plata napadača Srbije za četvorogodišnji ugovor

Aleksandar Mitrović dobio je „nepristojnu ponudu“ iz Kine! Srpskom reprezentativcu ponuđen je višegodišnji ugovor s platom od čak 12 miliona evra po sezoni.

Dakle, četiri godine na Dalekom istoku donele bi Mitru neverovatnih 48 miliona evra...

Najuporniji da dovede sjajnog napadač je Guangdžou Evergrande, vicešampion Kine.

Engleski mediji pišu da je gotovo izvesno da će Fulam biti prinuđen da proda Srbina, s obzirom na to da se nalazi na korak od ispadanja iz Premijer lige. Procenjuje se da će suma za obeštećenje iznositi oko 50 miliona evra.

Zadovoljni

To znači da će celokupan transfer iznositi neverovatnih - 100 miliona evra! Nedavno je Fulam platio Njukaslu 20,2 miliona za otkup ugovora vođe napada „orlova“. U klubu iz Londona zadovoljno trljaju ruke jer je sadašnja vrednost njihove prve zvezde daleko veća.

Pored Guangdžoua, još dva kineska kluba su zainteresovana za Mitrovića, ali njihova imena nisu objavljena. Ipak, teško je verovati da je moguće da bilo ko parira ponudi koja stiže od Evergrandea.

U formi

U tekućoj sezoni, Mitar je odigrao 30 mečeva u dresu Fulama i postigao deset golova. Pored toga, bio je najbolji strelac u Ligi nacija sa šest golova. Sve to dodatno mu je podiglo cenu i omogućilo da ostvari transfer karijere.

Fulam u kanalu

SRBIN BEZ GOLA 555 MINUTA

Aleksandar Mitrović nije postigao gol na prethodnih šest mečeva. Međutim, svi oni koji su pratili te utakmice videli su koliko loše igra vezni red Fulama i da gotovo da nema upotrebljivih lopti za Srbina. Sve to je prouzrokovalo da Mitar ne pogodi metu 555 minuta.

Fulam se nalazi na pretposlednjem mestu tabele sa samo 17 bodova i ima samo matematičke šanse da ostane u elitnom takmičenju i naredne sezone.

Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track