KLUB BEZ TRENERA I SPORTSKOG DIREKTORA

OVO ĆE ŠOKIRATI MNOGE NAVIJAČE PARTIZANA: Predsednik crno-belih Milorad Vučelić objasnio da Humskom teku MED I MLEKO! Uprava OSTAJE (KURIR TV)

Fudbal -

Upravni odbor FK Partizan održao je u SC "Teleoptik" u Zemunu sednicu povodom aktuelne krize u klubu.

Predsednik Milorad Vučelić obratio se javnosti posle sednice:

"Da se osvrnem na nekoliko frapantnih laži u medijima. Jedna od njih je da se u Partizanu štrajkuje. Da vas obavestim da su svim igračima izmirene decembarske i januarske plate. Što se tiče zaposlenih u FK Partizan, ide se 35 dana za mesec dana. Laž je i da vlada haos u Partizanu. Kriza rezultata je evidentna, ali da je haos u omladinskoj školi?! Bacite pogled na sastav Partizana, videćete šestoricu igrača iz naše škole u prvom timu".

Vučelić je nastavio sa pričom šta mu sve smeta u izveštavanju medija:

"Nama su neprihvatljive ocene da Partizan nema kvalitetne igrače. Partizan ima kvalitetne igrače. Ne treba kriviti igrače kada nas napušta sportska sreća i kada se iz jednog napada protivnika primi gol. Imamo toliko reprezentativaca i bliskih i dalekih zemalja. Imamo poverenja u ovaj tim".

foto: Starsport©

Možda je neko očekivao da će članovi rukovodstva podneti ostavke, ali od toga nije bilo ništa. Naprotiv. Uprava se na neki način ogradila od loših rezultata.

"Upravni odbor je sa ponosom zaključio da se nijednom nije umešao u sportska pitanja. Nije se nijednom umešao u sastav tima niti dovođenje igrača", rekao je Milorad Vučelić.

Predsednik crno-belih je dodao da pre reprezentativne pauze neće razgovarati ni sa jednim kandidatom za trenera.

Vučelić je apostrofirao nove sponzorske ugovore, zatim da je stadion konačno prešao u vlasništvo Partizana...

Sudeći prema njegovim rečima, izgleda da Humskoj teku med i mleko.

foto: Starsport©

Na pitanje koliki je trenutni dug Partizana, Vučelić je odgovorio:

"Ne mogu tačno da kažem, ali sigurno manje od 22 miliona".

Upitan da li je upava razmišljala o ostavci, Vučelić je bio kategoričan:

"Ne! Imamo toliko posla koje niko ne može da nadomesti".

Kriza u Partizanu nastala je posle ostavke trenera Zorana Mirkovića i sportskog direktora Ivice Ilieva.

Mirković je ostavku podneo posle drugog uzastopnog prvenstvenog poraza (Radnički i Voždovac).

"Moja ostavka nije moj moralni čin. Ne! Ja sam sve radio kako sam najiskrenije mislio i najbolje umeo. To je moj manir i moje vaspitanje, ljudsko i sportsko: pošteno i hrabro - i na terenu i na klupi. To nikako ne znači da sam trener bez greške. Uvek sam spreman za stručnu analizu i odgovornost za sopstvena dela. Svoj teret nosim sam i bilo bi pošteno da svako nosi svoj… Tako bi bilo lakše Partizanu!", napisao je, između ostalog, Zoran Mirković u saopštenju.

Mirkovićevim stopama krenuo je i Iliev.

"Odlazim, jer ne želim da trener, niti bilo ko drugi u Partizanu snosi odgovornost za nešto što je samo moja nadležnost. Želim da se zahvalim predsedniku kluba Miloradu Vučeliću, Upravnom odboru, svim saradnicima, igračima, trenerima, zaposlenima u klubu, a posebno generalnom direktoru Milošu Vazuri, koji nije bio samo moj saradnik, već prijatelj i brat", rekao je Iliev.

Ova bura se desila samo nekoliko dana pred gostovanje Partizana u Kruševcu (sreda, 15.30) u četvrtfinalu Kupa Srbije, jedinom takmičenju u kome crno-beli gaje nadu da mogu do trofeja. Ekipu će pod Bagdalom predvoditi dosadašnji pomoćni trener Žarko Lazetić.

"Bata Mirković je poslednji čovek koji je trebalo da ode iz Partizana, ali to je njegova odluka", poručio je Lazetić.

Logično, prvi pik za novog sportskog direktora je legenda kluba Saša Ilić, koji još nije zvanično završio karijeru. Ilić je spreman da se prihvati te obaveze, ali samo pod uslovima koje je rekao generalnom direktoru crno-belih Milošu Vazuri.

Legenda kluba iz Humske bi, ako se svi njegovi zahtevi prihvate potpisao ugovor na tri godine i kao prvi zadatak imao imenovanje novog trenera. Saša Ilić je bez ustezanja upravi rekao šta očekuje od njih ukoliko ga žele za prvog operativca - jasnu strategiju u budućem radu sportskog sektora, transparentnost u podacima, budžetu, uloženom i utrošenom novcu.

"Saša Ilić je razgovarao sa Vazurom oko postavljanja na funkciju sportskog direktora. Nije bilo okolišanja. Ilić želi da se tačno odrede njegove ingerencije i sve stavi na papir. Posebno je insistirao na objavljivanju ukupnog duga kluba u javnosti od strane nezavisne revizorske kuće, autonomnosti u radu i transparentnosti u poslovanju", rekao je dobro obavešteni izvor Kurira iz Humske.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track