RONALDO ČUDOTVORAC: Het-trik Kristijana za NESTVARAN PODVIG Juventusa! Stara dama izbacila Atletiko! Siti se iživljavao nad Šalkeom (VIDEO)
Foto: Profimedia

TROJKA U TORINU, SEDMICA U MANČESTERU

RONALDO ČUDOTVORAC: Het-trik Kristijana za NESTVARAN PODVIG Juventusa! Stara dama izbacila Atletiko! Siti se iživljavao nad Šalkeom (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Juventusa i Mančester sitija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona! "Stara dama" je načinila podvig pobedivši u večerašnjem revanšu osmine finala madridski Atletiko 3:0, dok su se "građani" iživljavali nad Šalkeom - 7:0!

Juventus je imao težak zadatak u Torinu posle poraza u prvom meču u Madridu - 0:2. Ali, šampion Italije ima KRISTIJANA RONALDA!

Portugalac je zabeležio het-trik, eliminisao "jorgandžije" i lansirao Juventus među osam najboljih u Evropi.

Ovo je Ronaldu bila 33. utakmica protiv Atletika (31 odigrao za Real i dve za Juventus) i postigao čak 25 golova!

Ekipa trenera Masimilijana Alegrija je od prvog do poslednjeg minuta "mlela" goste i na kraju ih "samlela". Juventusa je dominirao i zasluženo prošao dalje.

Mreža Oblaka zatresla se već u četvrtom minutu, ali je gol Kjelinija poništen zbog prethodnog faula Ronalda nad golmanom Atletikom.

Juve je poveo u 27. minutu kada je Bernardeski sjajno centrirao sa levog krila, a Kristijano u skok duelu "oduvao" Huanfrana i glavom poslao loptu u mrežu.

Portugalac je i drugi gol postigao glavom, u uvodu drugog poluvremena, u 48. minutu, a taj pogodak sudija Kujpers priznao je tek pošto mu je stigao signal gol-tehnologije.

Stadion "Alijanc" je eksplodirao u 86. minutu kada je Ronaldo postigao i treći gol, tada sa bele tačke. Tome je prethodnio prekršaj Koree nad Bernardeskijem.

Time je Ronaldo stavio tačku na dvomeč sa ekipom Dijega Simeonea, koja u poslednjih pet mečeva nije primila ni gol. A onda je naletela na Juventusovog čudotvorca.

Da će se Mančester siti naći u četvrtfinalu, jasno je bilo posle prvog meča sa Šalkeom u Gelzenkirhenu (3:2). Večeras je tim Pepa Gvardiole trebalo samo da odradi posao... A "građani" su se na "Etihadu" iživljavali nad nejakim Šalkeom.

Aguero je postigao prva dva gola, u 35. iz penala i 38. minutu i otvorio goleadu, a onda su mrežu tresli i Sane u 43, Sterling u 56, Bernardo Silva u 71, Foden u 78. i Gabrijel Žesus u 84.

Sane se istakao jer je, pored gola, zabeležio i tri asistencije.

Poslednja dva učesnika četvrtfinala dobićemo u sredu uveče posle revanša Bajern - Liverpul (prvi meč 0:0) i Barselona - Lion (prvi meč 0:0).

TOK MEČEVA:

KRAJ!

86. minut - JUVENTUS - ATLETIKO MADRID 3:0 - RONALDO IZ PENALA! HET-TRIK KRISTIJANA! Njegov 25. gol "jorgandžijama".

85. minut - PENAL ZA JUVENTUS - Korea je oborio Bernardeskija, a Kujpers pokazao na belu tačku.

84. minut - MANČESTER SITI - ŠALKE 7:0 - GABRIJEL ŽESUS - Ovo je nehumano šta "građani" rade gostima iz Nemačke.

82. minut - Velika šansa za Juventusovog tinejdžera Kena, šutirao je pored gola.

78. minut - MANČESTER SITI - ŠALKE 6:0 - FODEN - Građani ponižavaju Nemce.

77. minut - Iz igre izlazi Arias, na teren ulazi Vitolo.

74. minut - Odlična prilika za Mandžukića. Pokušao je glavom Hrvat, ali je lopta prošla tik pored desne stative gola Oblaka.

71. minut - MANČESTER SITI - ŠALKE 5:0 - BERNARDO SILVA! Ovo je sada već iživljavanje...

69. minut - Čarke bivših saigrača - Kjelinija i Morate!

67. minut - Zanimljiva izmena Alegrija - Dibala umesto Spinacole.

56. minut - MANČESTER SITI - ŠALKE 4:0 - STERLING! Turpan je poništio gol na signalizaciju pomoćnika zbog ofsajda, ali je VAR preinačio odluku glavnog sudije, pa je pogodak priznat.

53. minut - PONIŠTEN GOL MANČESTER SITIJA! Sane je ponovo zatresao mrežu bivšeg kluba, ali je Turpan poništio gol zbog ofsajda.

48. minut - JUVENTUS - ATLETIKO MADRID 2:0 - PONOVO RONALDO! Kristijano je šutirao glavom, Oblak odbranio, ali je sudija Kujpers pokazao na centar, jer je dobio signal od gol-tehnologije da je lopta celim obimom prešla gol-liniju.

To je 24. gol Ronalda na 33. utakmica sa Atletikom.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! U Torinu 1:0, u Mančesteru 3:0!

45+2. minut - Prva velika šansa za Atletiko! Morata je pobegao Bonućiju, a onda glavom poslao loptu preko gola.

45. minut - Opasan šut glavom Kjelinija posle kornera, Oblak je jedva odbranio.

44. minut - Opsada gola Atletika, pokušali su Ronaldo, pa Bernardeski...

42. minut - MANČESTER SITI - ŠALKE 3:0 - SANE! Kao i u prvoj utakmici, Sane je i večeras dao gol bivšem klubu. Šalke je razbijen.

38. minut - MANČESTER SITI - ŠALKE 2:0 - AGUERO! Drugi gol Argentinca za samo tri minuta. Ovaj je postigao iz blizine na asistenciju Sterlinga petom.

35. minut - MANČESTER SITI - ŠALKE 1:0 - AGUERO IZ PENALA! Argentinac je "panenkom" savladao Fermana.

34. minut - Pokušaj Bernardeskija makazicama.

33. minut - PENAL ZA MANČESTER SITI! Bruma je oborio Bernarda Silvu, pa je sudija Turpan pokazao na belu tačku.

32. minut - Pokušaj Bernardeskija iz slobodnjaka, za malo preko gola.

27. minut - JUVENTUS - ATLETIKO MADRID 1:0 - RONALDO! Bernardeski je sjajno centrirao sa leve strane, Ronaldo je nadskočio Huanfrana i glavom poslao loptu u mrežu. Ovo je 23. gol Ronalda na 33. meču sa Atletikom.

22. minut - Prvi pokušaj "jorgandžija", Koke je šutirao preko gola.

20. minut - Juventus i dalje pritiska goste iz Madrida, ali posle poništenog gola iz četvrtog minuta, šansi nije bilo.

14. minut - STATIVA! Sterling je uleteo u kazneni prostor i proigrao Aguera, koji je sa sedam, osam metara pogodio okvir gola.

4. minut - PONIŠTEN GOL JUVENTUSA! Posle kornera i gužve u šesnaestercu Atletika, Kjelini je zatresao mrežu, ali je sudija Kujpers dosudio prethodni faul Ronalda nad golmanom Oblakom. Holanđanin nije promenio odluku ni posle konsultacija sa kolegama iz VAR sobe.

1. minut - Utakmice su počele!

KJELINI IGRA 500. UTAKMICU ZA JUVENTUS

SPEKTAKULARNA ATMOSFERA NA STADIONU "ALIJANC" U TORINU

SASTAVI:

Srpskog fudbalera Matije Nastasića nema u timu Šalkea zbog povrede.

Treneri Juventusa i Atletika, Masimilijano Alegri i Dijego Simeone, imali su mnogo problema oko sastavljanja tima.

Alegri je posebno iznenadio ukazavši poverenje debitantu Leonardu Spinacoli. Njemu je poverenje ukazao umesto suspendovanog Aleksa Sandra. Takođe, šef struke Juventusa je ostavio Paula Dibalu na klupi!

"Jorgandžije" su u Torino ponele veliku prednost (2:0), dok su "građani" u prvom meču u Gelzenkirhenu pobedili 3:2.

Atletiko Madrid je u prvih 90 minuta stekao veliki kapital, jer pobeda od dva gola razlike, pritom sa sačuvanom mrežom, zaista je ogromna prednost, naročito za tim prepoznatljiv po granitnoj odbrani.

"Jorgandžije" su pre tri nedelje na „Vandi Metropolitano“ šokirale Juventus golovima urugvajskih defanzivaca Hoze Marije Himeneza u 78. i Dijega Godina u 83. minutu. Atletiko je možda mogao i ranije da povede, ali je još pri rezultatu 0:0, poništen je gol Alvaru Morati, bivšem napadaču Juventusa. To je ekipi Čola Simeonea bila jedna od pet uzastopnih pobeda bez primljenog gola u prvenstvu i Ligi šampiona.

Juventus je prošle sezone bio nadomak još većeg čuda, koje na kraju ipak nije napravio zahvaljujući penalu koji je tadašnji igrač Reala Kristijano Ronaldo u 98. minutu pretvorio u 1:3, prolaz u polufinale i nastavak puta "kralja" ka trećoj uzastopnoj tituli prvaka Evrope. Alegrijev tim je tada u prvom meču četvrtfinala kao domaćin doživeo debakl (0:3), ali je u madridskom revanšu do poslednjih trenutaka imao rezultat koji ga vodi u produžetke. A onda je engleski sudija Majkl Oliver, posle starta Mehdija Benatije nad Lukasom Vaskezom, pokazao na belu tačku i sprečio da Juve nemoguću misiju pretvori u moguću.

Crno-beli se nadaju da to što im je ispalo iz ruku pre godinu dana u Madridu sada može da im se vrati kod kuće protiv drugog kluba iz španske prestonice. Što je posebno važno, Kristijano Ronaldo sada je na drugoj strani – strani koja želi da napravi čudo.

Kristijanu Ronaldu je Atletiko jedan od omiljenih protivnika, jer je protiv njega nastupao na 31 meču i postigao 22 gola dok je igrao za madridski Real, ali u prvom nastupu u crno-belom nije uspeo da zatrese mrežu “jorgandžija”.

S jedne strane, Alegri ne može da računa na suspendovanog Aleksa Sandra, a s druge je Simeone iz istog razloga lišen pomoći Tomasa Partija i Dijega Koste.

Od svih preostalih revanša osmine finala Lige šampiona par Mančester siti - Šalke deluje najizvesniji što se konačnog ishoda dvomeča tiče.

"Građani", kao prvi favoriti za osvajanje trofeja, dobili su prvu utakmicu, odigranu pre tri nedelje u Gelzenkirhenu - 3:2, pa drugi duel izgleda kao da će im predstavljati puko otaljavanje posla. Tim Pepa Gvardiole već je viđen u četvrtfinalu.

Njihov prvi okršaj bio je više nego uzbudljiv. Gosti su poveli preko Aguera, ali je domaćin uspeo da napravi preokret pre odlaska na odmor i to pogocima Bentaleba iz dva penala. Ipak, favorit je u finišu došao do trijumfa golovima Sanea u 85. i Sterlinga u 90. minutu.

Ta pobeda nad Šalkeom bila je jedna od devet uzastopnih ekipe Pepa Gvardiole u svim takmičenjima, ako u pobede računamo i onu na penale protiv Čelsija u finalu Liga kupa. Mašina iz Mančestera se zahuktala, a osim tog osvojenog trofeja, probila se i na prvo mesto Premijer lige.

S druge strane, Šalke je u sve dubljem mulju. Za pobedu u Bundesligi ne zna još od 20. januara kada je savladao Volfsburg (2:1). Od tada je odigrao sedam prvenstvenih utakmica i doživeo čak pet poraza, uz dva remija. Neuspeh u petak u Bremenu (2:4) bio je treći uzastopni ekipe Domenika Tedeska, koja je u nezavidnom položaju. Zauzima tek 14. mesto na tabeli, sa samo četiri boda više od Štutgarta, na poziciji koja vodi u baraž.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track