OTKRIVAMO: Evo šta je Dejvid Bekam poručio Zinedinu Zidanu čim je seo na klupu Real Madrida! (FOTO)
Foto: Adidas Srbija

ZANIMLJIVO

OTKRIVAMO: Evo šta je Dejvid Bekam poručio Zinedinu Zidanu čim je seo na klupu Real Madrida! (FOTO)

Fudbal -

Uspesi koje je Zinedin Zidan ostvarivao sa Realom iz Madrida, brojne pobede, rekordi i titule jedan su od razloga zašto je slavni Francuz dobio poziv da se vrati na klupu kluba sa Santjago Bernabeua. Poziv koji se ne odbija.

Potvrde da je time napravio odličan potez stižu sa svih strana sveta, a među njima je i podrška Dejvida Bekama, nekadašnjeg Zidanovog saigrača u dresu Reala iz sezone 2003/04.

- To što si ostvario kao menadžer je stvarno neverovatno. Tri titule Lige šampiona sa Realom iz Madrida je nešto izvanredno. Kapa dole – poručio je Bekam svom prijatelju Zidanu tokom susreta koji je organizovao adidas, i poželeo mu mnogo uspeha u novom mandate.

Slavni Zizu je imao spreman odgovor.

- Sa timom kakav obično imate na raspolaganju u Madridu, šanse da pobeđujete u utakmicama značajno rastu. Sa tom grupom i igračima koji su bili u klubu, znao sam da mogu da osvojim razne stvari. Nadam se da ću nastaviti sa takvim pobedničkim nizom.

Bekama je zanimalo ima li još neka „tajna“ u vođenju tako velikog kluba.

- Uvek govorim mojim fudbalerima da uživaju u prilici što se bave ovim sportom, i da ne misle ni o čemu drugom. Jer, mnogi fudbaleri pune glavu raznim stvarima, ali za mene, najvažnije je šta mi zajedno radimo na terenu. Uspesi se ostvaruju zahvaljujući napornom radu, i to je cela filozofija. Taj trenutak brzo prolazi i treba znati iskoristiti ga – naveo je Zidan.

foto: Adidas Srbija

Francuz je, sa druge strane, želeo da zna kako je Bekam postao tako dobar izvođač slobodnih udaraca.

- Najvažnije je vežbati. Rađate se sa određenim talentom i sklonošču, ali momci koji su danas na vrhu nisu to postigli slučajno, već zato što su trenirali više od ostalih. I ja sam stalno učio, čak i sa 27, 28 godina, trudio se da saznam nešto novo na svakom treningu. Analizirao sam svoje slobodne udarce, prilagođavao neke detalje, ali tehniku nikada nisam dirao. To je nešto što se ne menja – kaže Britanac.

Povod susreta dvojice legendi bilo je i obeležavanje 25-godišnjice čuvenih kopački „Predator“, koje su obojica nosila tokom svojih uspešnih karijera. Bekamove omiljene kopačke iz te kolekcije su bile bele „Precision“ iz 2001. godine, a Zidanov izbor je „pao“ na „Accelerators“ iz 1998. kada se popeo na svetski tron sa reprezentacijom Francuske. Oba modela je adidas „osvežio“ i ponovo pustio u prodaju u ograničenom broju, u želji da se ljubitelji fudbala podsete zlatnih dana dvojice legendarnih igrača.

Kurir sport

Foto: Adidas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track