EMERSON PRIZNAO: Svi se plašimo Azarovog odlaska!
Foto: EPA/NEIL HALL

u čelsiju strahuju

EMERSON PRIZNAO: Svi se plašimo Azarovog odlaska!

Fudbal -

Fudbaler Čelsija Emerson Palmijeri rekao je danas da se igrači londonske ekipe plaše odlaska Edena Azara, ali da veruje da će Belgijanac ostati na Stamford Bridžu.

Emerson u poslednje vreme ima veću minutažu, otkako je došao iz Rome prošlog januara. On je u poslednja dva meča bio starter, uključujući i utakmicu sa Vulverhemptonom (1:1) u nedelju, u kojoj je bod Čelsiju doneo Eden Azar golom u nadoknadi vremena.

Azar je postigao 13 golova u prvenstvu ove sezone, pet više nego bilo koji saigrač, a imao je i sedam asistencija, takodje najviše u svojoj ekipi.

"On svakodnevno pokazuje koliko nam je važan. Imamo mnogo kvalitetnih igrača u timu, ali on je na drugom nivou i jedan od najboljih na svetu. Ne vidim da će otići, ali nikad se ne zna u fudbalu. Kao i navijači Čelsija i mi se plašimo da bi on mogao da ode, ali verujem da će ostati, svi zaista želimo da ostane", rekao je Emerson za Skaj.

Trener Čelsija Mauricio Sari je ove sezone retko davao šansu Emersonu, uglavnom u kup takmičenjima, a on je krajem januara prvi put bio starter u Premijer ligi. On je od tada igrao češće, počeo je tri prvenstvene utakmice i finale Liga kupa.

"Kada sam došao u Čelsi oporavljao sam se od ozbiljne povrede kolena. Trebalo mi je da se vratim treninzima i da budem spreman za utakmice. Morao sam da se prilagodim, novi grad, novi klub, novi saigrači, a ove sezone igram češće. Svaki igrač će isto reći, kada igra više, više se oseća delom projekta", naveo je on.

Posle 30 kola Čelsi je šesti na tabeli sa tri boda zaostatka, ali i utakmicom manje za Arsenalom na četvrtom mestu, koje vodi u Ligu šampiona.

"Nije nam ostalo devet utakmica, već devet finala. Uvereni smo da ćemo uspeti, prošlog vikenda smo osvojili bod, ali uvereni smo da možemo to da nadoknadimo i da popravimo situaciju. Naš cilj je da pobedimo u devet utakmica, počevši od Evertona u nedelju i da budemo medju prve četiri ekipe. Stalno govorimo da moramo da budemo medju prvih četiri", naveo je Emerson.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track