BOŽINOV BEZ DLAKE NA JEZIKU: Dajte Iliću Partizan, kod njega nema kombinacija!
Foto: Filip Plavčić

poruka iz sofije

BOŽINOV BEZ DLAKE NA JEZIKU: Dajte Iliću Partizan, kod njega nema kombinacija!

Fudbal -

Slavni Bugarin ubeđen da je jedini način da njegov bivši klub izađe iz krize taj što bi legendarni kapiten preuzeo rukovodeću funkciju u sportskom sektoru

Saša Ilić je jedini čovek koji može izvesti Partizan iz krize, mišljenje je nekadašnjeg fudbalera crno-belih Valerija Božinova. Bugarin je nosio dres Partizana dve godine, od 2015. do 2017. i dobro upoznao prilike u Humskoj.

Trenutno, Partizan je u ogromnim problemima rezultatske i finansijske prirode, klub se nalazi u previranjima, a Saša Ilić je po Valeriju Božinovu čovek čiste biografije, sposoban da ujedini sve iskrene partizanovce.

foto: Beta

- Saša mora da preuzme Partizan! Tu nema bilo kakve dileme. Ne vidim ko je bolji do njega. Saša Ilić je čovek koji iskreno voli Partizan, kod koga nema kombinacija i koji bi 100 odsto pošteno radio za interese kluba! Saša Ilić je sinonim za Partizan - u dahu je za Kurir iz Sofije rekao Valerij Božinov (33) i nastavio:

- I ranije sam govorio da Saša Ilić treba da postane novi sportski direktor. Vidim, čitam... Partizan je u golemim problemima. Meni je zbog toga mnogo žao. To je klub velike tradicije, svetle istorije, sa armijom navijača... Mislim da je došlo vreme za neke nove ljude u klubu. Saša Ilić je čovek iza koga treba da stanu svi pravi partizanovci. Nadam se da ima ljude sa kojima može da donese bolje dane za Partizan.

Valerij Božinov dobro je upoznat sa problemima u Humskoj. Nije mu trebalo postavljati pitanja, pošto je jedina tri velika trofeja u karijeri osvojio baš s Partizanom, jednu titulu i dva kupa.

foto: FIlip Plavčić

- Znam da fudbaleri nisu plaćeni i da plate nisu redovne. I tu ne mislim samo na igrače, već i na ljude koji rade u klubu, one koji održavaju terene, kuvarice, spremačice... A, svi oni imaju porodice. Tu je srž problema. Kad igrača jednom slažu za novac, pa drugi put, pa treći put... Kako od njega da tražiš da da sve od sebe na terenu i da bude profesionalac? Kad sam igrao u Partizanu sve je bilo u redu. Plata je bila na vreme, a mi smo redovno igrali Evropu, bili prvaci države...

Valerij Božinov na kraju onako iskreno, poručio je da Partizanu nema spasa bez svoje žive legende:

- Saša Ilić je veliko ime. Simbol Partizana! On ne da treba da bude sportski direktor, već i predsednik, ali kad za to dođe vreme!

O najvećem rivalu

Zvezdi je potreban jak Partizan

Valerij Božinov poznat je i kao veliki sportsmen. Letos je čestitao Crvenoj zvezdi, najvećem rivalu Partizana, ulazak u Ligu šampiona. A, sada se osvrnuo i na situaciju na Marakani: - Crvena zvezda je uspela da se stabilizuje. Dve godine su igrali Evropu, zaradili ozbiljan novac u Ligi čampiona. Svaka čast. Opet, mislim da je Srbiji potreban i Partizan, jer ako oba kluba nisu jaka, neće biti ni rezultata u Evropi.

Bugarski gigant

Levski će skinuti Ludogorec

Valerij Božinov ove zime stigao je u Levski iz Sofije. - Levski je veliki klub. Ono što su Zvezda i Partizan u Srbiji, to su Levski i CSKA u Bugarskoj. Deset godina klub čeka titulu, ali neće biti lako sa trona skinuti Ludogorec koji je osam godina zaredom prvak Bugarske. Idemo strpljivo, korak po korak. Ozbiljni ljudi su u klubu, verujem da nam dolaze bolji dani - tvrdi Božinov.

67 utakmica odigrao je Božinov u Srbiji 25 golova dao je za klub iz Humske 16 klubova promenio je u karijeri

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track