LIVERPUL PONIZIO BAJERN: Jirgen Klop utišao Minhen! Mesi lomio kičmu fudbalerima Liona i odveo Barsu u četvrtfinale (VIDEO)
Foto: EPA

LIGA ŠAMPIONA

LIVERPUL PONIZIO BAJERN: Jirgen Klop utišao Minhen! Mesi lomio kičmu fudbalerima Liona i odveo Barsu u četvrtfinale (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula pobedili su u Minhenu Bajern 3:1 (1:1), a Barselona na svom terenu Lion 5:1 (2:0) za prolaz u četvrtfinale Lige šampiona.

Nakon 0:0 na Enfildu, Liverpul je sjajnom igrom i uz dva gola Sadija Manea i jedan Virdžila van Dajka eliminisao Bavarce.

Sve što je Bajern uradio je izjednačujući autogol Džoela Matipa.

Još ubedljivija je bila Barselona na Nou Kampu, uz šou Lionela Mesija.

Argentinac je dva puta zatresao mrežu francuskog tima i isto toliko puta asistirao, Djeraru Pikeu i Usmanu Dembeleu, a strelac je još bio i Filipe Kutinjo.

Za Lion je pogodio, odnosno smanjio na 2:1, Lukas Tusar.

Pre Barselone i Liverpula među osam najboljih u Evropi izborili su Ajaks, Totenhem, Mančester Junajted, Porto, Juventus i Mančester Siti.

Žreb za četvrtfinale zakazan je za petak u podne u Nionu.

TOK MEČEVA:

86. minut - GOOOOOL! Dembele!

64. minut - GOOOOOOL! Mane ponovo pogađa i rešava sve dileme oko prolaza u četvrtfinale.

81. minut - GOOOOOL! Pike za ubedljivu prednost Barse.

78. minut - GOOOOOOL! Mesi uvećava prednost Barse i overava prolaz!

68. minut - Nova šansa za Mesija. Obišao je Argentinac golmana Liona, ali mu je lopta pobegla previše u stranu i nije mogao da šutne na vreme.

69. minut - GOOOOOOOOL! Van Dajk vraća prednost Liverpulu. Holanđanin postiže gol glavom posle kornera koji je izveo Džejms Milner.

58. minut - GOOOOOOL! Lion postiže gol posle velike gužve i vraća nadu u prolaz. Gol je postigao Luka Tusar. Sada Barsa vodi samo 2:1, Lionu je potreban gol za prolaz dalje.

57. minut - Pokušaj Fekira, šut iz velike udaljenosti, ali daleko od gola Katalonaca.

61. minut - ŠANSA! Probio je Gnjabri po desnoj strani, ubacio u peterac, ali je zakasnio Levandovski za par milimetara.

47. minut - Kontra Barselone, Mesi je izbio sam ispred gola Liona, lobovao je golmana Lopeza, ali je štoper gostiju izbio loptu sa linije svog gola.

foto: EPA

50. minut - Sjajna prilika za Salaha, ali na mestu je bio Nojer. Bolje je u drugi deo igre ušao Liverpul.

46. minut - Počeo je drugi deo igre na meču u Minhenu, dok početak utakmicu u Barseloni kasni.

foto: EPA

45. minut - Završena su prva poluvremena na obe utakmice.

44. minut - Odlična prilika za Levandovskog. Posle odličnog pasa izbio je sam ispred Alisona, obišao golmana Liverpula, ali mu je lopta pobegla pored gola. Nekoliko sekundi kasnije sudija je podigao zastavicu i pokazao ofsajd.

39. minut - GOOOOOOL! Bajern izjednačuje rezultat. Matip je postigao nespretan autogol. Rezultat u Nemačkoj je sada nerešen 1:1.

31. minut - GOOOOOOL! Kutinjo udvostručuje prednost Barselone. Suarez je izbio ispred golmana Liona i nesebično je dodao Kutinju kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu gostiju iz Francuske. Barsa sada protiv Liona vodi 2:0.

26. minut - GOOOOOOL! Magija Manea i Liverpul vodi. Van Dajk je poslao dugu loptu Senegalcu koji je fintom obišao Nojera i pogodio prazan gol.

25. minut - Prvi ozbiljniji pokušaj na Alijanc areni. Probao je Firmino, ali nije bio dovoljno precizan da ugrozi Nojera. Probao je desnom nogom čim je ušao u šesnaest, ali lopta je prošla daleko od gola pošto mu je prešla preko noge.

foto: EPA

18. minut - Odmah posle primljenog gola Lion je imao odličnu šansu. Pokušao je Depaj sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla koji milimetar pored prečke gola Ter Štegena.

foto: EPA

17. minut - GOOOOOOL! Mesi panjenkom sa penala dovodi Katalonce u prednost!

16. minut - PENAL ZA BARSU! Denajer je faulirao Suareza u šesnaestercu. Mesi će da izvede penal.

13. minut - Zvog povrede Henderson je napustio teren, u igru je ušao Fabinjo. Liverpul će sada biti dosta ofanzivniji.

foto: EPA

10. minut - Prva prilika za Lion, ali nije bio dovoljnoskoncentrisan Ndombele!

9. minut - Prvi pokušaj na Alijanc areni imao je Alkantara, ali je lopta prešla preko gola Alisona.

4. minut - Barselona je imala prvu priliku na meču. Pokušao je Mesi, ali je na visi zadatka bio Lopez. Silni su Katalonci od samog starta.

1. minut - Utakmice su počele!

SASTAVI:

BAJERN (4-2-3-1): Nojer – Rafinja, Zule, Humels, Alaba – Martinez, Tijago Alkantara – Gnabri, Hames, Riberi – Levandovski. Trener: Niko Kovač.

LIVERPUL (4-3-3): Alison – Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson – Vajnaldum, Henderson, Milner – Salah, Firmino, Mane. Trener: Jirgen Klop.

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen – Serđi Roberto, Pike, Lengle, Alba – Rakitić, Buskets, Artur – Mesi, Suarez, Kutinjo. Trener: Ernesto Valverde.

OLIMPIK LION (5-3-2): Lopes – Duboa, Denajer, Marselo, Markal, Mendi – Tusar, Fekir, Ndombele – Depaj, M. Dembele. Trener: Bruno Ženesio.

Pred početak utakmice u Barseloni došlo je do incidenta.

Prvi mečevi ova dva para su okončana bez golova, pa tako da će revanš utakmice rešavati pitanje poslednja dva učesnika četvrtfinala najkavlitetnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi.

Lion nikada u dosadašnjoj istoriji nije savladao Barselonu. U sedam dosadašnjih duela, Katalonci su slavili četiri puta, dok je tri puta bilo nerešeno.

Što se tiče para Liverpula i Bajerna, do sada su se sastajali tri puta i Bavarci nikada do sada nisu slavili. Liverpul je pobedio dva puta, dok je poslednji duel okonačn bez golova.

Kurir sport

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track