SLEPI MIŠEVI SLAVILI POSLE RUSKE DRAME: Valensija do četvrtfinala u 93. minutu! Čelsi petardirao Dinamo, uz het-trik Žirua! Napoli izgubio, ali prošao dalje (VIDEO)
Foto: AP

LIGA EVROPE

SLEPI MIŠEVI SLAVILI POSLE RUSKE DRAME: Valensija do četvrtfinala u 93. minutu! Čelsi petardirao Dinamo, uz het-trik Žirua! Napoli izgubio, ali prošao dalje (VIDEO)

Fudbal -

Prvi četvrtfinalisti Lige Evrope su Čelsi, Napoli i Valensija.

Čelsi je i u revanšu zabeležio pobedu protiv Dinama iz Kijeva. Posle 3:0 u Londonu, "plavci" su u Ukrajini bili još ubedljiviji - 5:0.

Najzaslužniji za novi trijumf ekipe iz Londona bio je trostruki strelac Olivije Žiru.

Francuz je načeo domaćina već u petom minutu, a prednost svog tima duplirao u 33. Markos Alonso je u poslednjim trenucima prvog poluvremena povećao na 3:0, dok je Žiru do het-trika stigao pogotkom u 59. minutu.

Konačan rezultat postavio je Kalum Hadson-Odoi u 78.

Napoli je poražen u Salcburgu - 3:1, ali neizvesnosti po pitanju pobednika nije bilo posle 3:0 za Italijane u prvom meču.

Gosti su večeras poveli golom Arkadijuša Milika u 14. minutu, a austrijski prvak je napravio preokret zahvaljujući Munasu Daburu (25. minut), Fredriku Gulbrandsenu (65. minut) i Kristofu Lajtgebu (92. minut), koji su Salcburgu doneli utešnu pobedu.

Srpski reprezentativac Nikola Maksimović nije bio na raspolaganju treneru Napolija Karlu Anćelotiju zbog žutih kartona.

Od tri utakmice u prvom današnjem terminu najneizvesnije je bilo u Rusiji, gde su Krasnodar i Valensija odigrali 1:1.

"Slepi miševi" su od kuće poneli kapital (2:1), ali su ga ispustili u 85. minutu revanša kada je Magomed-Šapi Sulejmanov postigao golčinu za 1:0. Međutim, da posle ruske drame ipak slavi Valensija, pobrinuo se Gonzalo Guedeš pogotkom u 93. minutu.

Uroš Spajić odigrao je ceo meč za Krasnodar.

Od 21.00 se igraju i preostali revanši osmine finala, a sastaju se: Arsenal - Ren (prvi meč 1:3), Benfika - Dinamo Zagreb (0:1), Inter - Ajntraht (0:0), Slavija - Sevilja (2:2) i Viljareal - Zenit (3:1).

Žreb parova četvrtfinala Lige Evrope obaviće se u petak sa početkom u 13.00.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track