ŽREB ZA ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA: Tadić na Ronalda, Matić protiv Mesija
Foto: Profimedia

ŽREB U NIONU

ŽREB ZA ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA: Tadić na Ronalda, Matić protiv Mesija

Fudbal -

Fudbaleri Ajaksa, predvođeni srpskim reprezentativcem Dušanom Tadićem, igraće protiv Juventusa u četvrtfinalu Lige šampiona, odlučeno je žrebom u Nionu.

Mančester Junajted, za koji nastupa Nemanja Matić, sastaje se sa Barselonom, dok su preostala dva duela Liverpul - Porto i Totenhem - Mančester Siti.

U polufinalu igraće pobednici mečeva Totenhem/Mančester Siti - Ajaks/Juventus i Barselona/Mančester Junajted - Liverpul/Porto.

Termini četvrtfinalnih utakmica su 9, 10, 16. i 17. april, polufinalnih 30. aprila, 1, 7. i 8. maja, dok je finale zakazano za 1. jun na stadionu "Vanda Metropolitano" u Madridu.

Ajaks - Juventus

Liverpul - Porto

Totenhem - Mančester siti

Barselona - Mančester junajted

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da će izmeniti žreb ako bude određeno da oba kluba iz Mančestera, Junajted i Siti, iste nedelje igraju na domaćem terenu četvrtfinalne utakmice Lige šampiona. UEFA je saopštila da je donela odluku iz bezbednosnih razloga.

Legendarni brazilski fudbaler Žulio Cezar će izvlačiti parove Lige šampiona.

12.03 - U toku je kratak video pregeled najboljih momenata iz dosadašnjeg dela takmičenja Lige šampiona

12.00 - Ceremonija žreba je počela

Kažu da je Engleska kolevka fudbala, ali rezultati reprezentacije, pa i klubova na međunarodnoj sceni odavno to nisu potvrđivali. Ipak, izgleda da se situacija menja i da se, kako to navijači Gordog Albiona vole da kažu, fudbal vraća kući.

Engleska je igrala polufinale Svetskog prvenstva, a u četvrtfinalu Lige šampiona prvi put će se posle deset godina naći četiri kluba iz Premijer lige - Mančester junajted i Mančester siti, Totenhem i Liverpul.

I upravo je Liverpul, ako se pogledaju kvalitet rivala i rezultat iz prve utakmice sa Bajernom, napravio najveće iznenađenje. Činjenica je da je reč o prošlogodišnjem finalisti Lige šampiona, ali malo je onih koji su "crvenima" davali šanse pred revanš u Minhenu. Ipak, sat i po gotovo savršene taktike koju je osmislio Jirgen Klop, a na terenu sproveli svi, predvođeni sjajnim Virdžilom van Dajkom i maestralnim Sadiom Maneom, pokazali su da je klub sa Enfilda i dalje zreo za velike domete.

Čevtrtfinalisti Lige šampiona Klub Država Trofeji Kvota za osvajanje Liverpul Engleska 5 6,00 M. junajted Engleska 3 13,00 M. siti Engleska 0 3,25 Totenhem Engleska 0 17,00 Barselona Španija 5 4,33

Juventus Italija 2 5,00 Porto Portugal 2 81,00 Ajaks Holandija 4 26,00

Svakako je interesantna i činjenica da su timovi sa Ostrva slavili u sva tri dvomeča engleskih i nemačkih klubova. Ovo pored "povratka fudbala kući" jasno odslikava i krizu koja je zahvatila nemački fudbal, kako reprezentativni (debakl na SP) tako i klupski.

I dok navijači klubova iz Engleske s nestrpljenjem očekuju žreb, koji počinje danas u podne u Nionu i priželjkuju rasplet takav da ostavi mogućnost da sva četiri premijerligaša zaigraju i polufinale, oni kojima su Porto, Ajaks, Juventus i Barselona na srcu uveliko kalkulišu s kim bi njihovi ljubimci najlakše izašli na kraj.

Među osam klubova učesnika četvrtfinala Lige šampiona, dakle između 110 i 120 fudbalera, samo su dva Srbina. Dušan Tadić i Nemanja Matić jedini su naši predstavnici u završnici najjačeg klupskog takmičenja u Evropi, pa će i naši ljubitelji fudbala, ukoliko ne navijaju ni za jedan od klubova koji su se plasirali među osam najboljih, imati zbog koga da prate završinicu Lige šampiona.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track