PREKAZI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Čelnici Partizana su kao Rej Čarls, NE VIDE NIŠTA!
Foto: Saša Pavlić

kriza kakvu humska ne pamti u skorijoj istoriji

PREKAZI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Čelnici Partizana su kao Rej Čarls, NE VIDE NIŠTA!

Fudbal -

Legenda crno-belih žestoko udarila na ljude koji rukovode njegovim bivšim klubom

Izgubili smo - konstatovali su fudbaleri Partizana posle tri prvenstvene utakmice zaredom. Uprava napolje - uglas viču navijači Partizana na utakmicama. Nije naša krivica - stav je rukovodstva Partizana.

A tabela Superlige kaže da veliki klub s Topčiderskog brda ima 24 boda manje od lidera na tabeli, u trenutku pisanja teksta je na trećem mestu, a mogao bi vrlo lako da ponedeljak dočeka i na četvrtom mestu (zavisi od rezultata sinoćnje utakmice Vojvodina - Čukarički).

- Stanje se vidi. Katastrofalno, tri poraza zaredom - kaže nam na početku razgovora legenda Partizana Dževad Prekazi.

Vidite li neko rešenje za ovu krizu? - Nemam pojma, Bjekovića za predsednika? Ja vidim teren, a na njemu nema ambicije i želje. Vidim nezadovoljstvo.

Iz vrha Partizana kažu da su krivci za to igrači... - Nema to veze sa igračima, njih je uprava i dovela s koca i konopca. Bruka i sramota. Partizan mora da bude Sorbona, vrhunski igrači da igraju. Deca nam ne dobijaju priliku, na celu školu se odrazio rad u klubu.

Problem je znači i u upravi? - Ne znaju šta je fudbal! Kao Rej Čarls, ne vide ništa. Mi vozimo "fiću" i jedva možemo da izguramo 80 km/h, a ostali voze "maseratija" po 300 na sat. Treba imati strpljenja, deci dati šansu, treneri su nam kurta i murta, nisu šutnuli mačku s praga. I ovaj Lazetić... Pa on je unakazio generaciju 1999/00, pa je sad dobio nagradu za to i vodi prvi tim. Svako mora da odgovara za svoje postupke - zaključuje Prekazi i, za kraj, ima jednu želju: - Kad se sledeći put čujemo, nek Partizan bude opet prvi!

Knjiga koja je zaludela Turke: Prekazi, šut i gol! Nedavno je u Istanbulu promovisana knjiga sjajnog naslova "Prekazi, šut i gol", koji verovatno na najbolji način opisuje kako su navijači doživljavali čuvenog fudbalera. O čemu je reč među koricama, pitali smo upravo čoveka koji je pored Partizana i prava legenda Galatasaraja. - To je moj život. Turski novinar je bio ovde pred kraj prošle godine, pričali smo 12 dana i onda je sve napisao. Bio sam na promociji, okupio se veliki broj navijača. Prezadovoljan sam. Išao sam sa snimanja na snimanje za televizije, za radio, za razne internet portale i kanale.

foto: Privatna arhiva

kurir.rs / Gojko Filipović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track