ŠPANSKA MARKA VELIČALA PRVAKA SRBIJE: Crvena zvezda - FK Nepobedivi
Foto: Starsport©

SERIJA NEPOBEDIVOSTI

ŠPANSKA MARKA VELIČALA PRVAKA SRBIJE: Crvena zvezda - FK Nepobedivi

Fudbal -

Čuveni sportski list pisao o šampionu naše zemlje koji se uz grčki PAOK, slovački Slovan i izraelski Makabi nalazi na listi neporaženih klubova Evrope

Crvena zvezda je jedan od četiri kluba Evrope koji je neporažen u ovoj sezoni. O podvigu crveno-belih pod vođstvom trenera Vladana Milojevića pisala je i španska "Marka" i to pod naslovom "FK Nepobedivi".

Poznati list iz Madrida bavio se Crvenom zvezdom, ali i PAOK, Makabijem i Slovanom, ekipama koje uz srpskog šampiona u nacionalnim prvenstvima nemaju poraz.

foto: Starsport©

Proteklog vikenda Juventus je poražen na gostovanju od Đenove (0:2), pa su samo četiri kluba u Evropi bez poraza u domaćim ligama.

"Crvena zvezda je veoma blizu osvajanja prvog mesta u regularnoj fazi Superlige, drugu sezonu zaredom. Ostalo je tri kola do početka plej-ofa, a izabranici Vladana Milojevića imaju sedam bodova više od Radničkog iz Niša. Crvena zvezda, koja se takmičila u Ligi šampiona sa PSŽ, Liverpulom i Napolijem, trenutno ima 24 pobede i tri remija na 27 utakmica", navodi se na sajtu španske "Marke".

foto: Starsport©

Impresivan učinak imaju PAOK, Slovan iz Bratislave i Makabi iz Tel Aviva. Solunjani su blizu istorijskog rezultata i osvajanja titule posle 24 godine. Do kraja prvenstva Grčke ostalo je je još pet kola. PAOK im skor od 22 pobede i samo tri remija. Imaju sedam bodova više od Olimpijakosa.

Slovan iz Bratislave ima čak 14 bodova više od Žiline. U Slovačkoj je na programu plej-of, a Slovanu žele 21. titulu. Kvartet neporaženih zaokružuje Makabi iz Tel Aviva. Ekipa žuto-plavih praktično je obezbedila titulu, pošto u plej-ofu ima 15 bodova više od Makabija iz Haife.

Lep podatak

Četiri Srbina blizu titule

Nekoliko Srba igra za neporažene evropske ekipe. Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić nosioci su igre u Slovanu iz Bratislave, dok je trener Makabija iz Tel Aviva Vladimir Ivić, a prvi golman srpski reprezentativac Predrag Rajković. Zanimljivo, u PAOK nema Srba, ali je do januara dres tog kluba branio Aleksandar Prijović, koji sada igra u Saudijskoj Arabiji.

Kurir sport/A. R.

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track