SAMO DA SE POŠTUJE PROCEDURA: Partizanovci glasali za predlog Crvene zvezde o priznavanju titule iz 1946. godine
Foto: Privatna Arhiva

stara pazova

SAMO DA SE POŠTUJE PROCEDURA: Partizanovci glasali za predlog Crvene zvezde o priznavanju titule iz 1946. godine

Fudbal -

Glasali smo da predlog o tituli iz 1946. godine bude predat Pravnoj komisiji, a ako bi došao ponovo posle toga na skupštinu FSS ja sam već spremio crveni karton, poručio je Dragoljub Vukadinović

Inicijativa Crvene zvezde da joj se dodeli titula iz 1946. godine jednoglasnom odlukom na skupštini Fudbalskog saveza Srbije predata je Pravnoj komisiji, a zanimljivo je da su za ovaj predlog glasali i partizanovci - bivši fudbaleri i čelnici kluba iz Humske.

Ipak, Dragoljub Vukadinović, potpredsednik FK Partizan iz trofejne vladavine Dragana Đurića, za Kurir kaže da nije glasao za to da se Crvenoj zvezdi dodeli titula, već da se slučaj preda Pravnoj komisiji.

foto: Dado Đilas

- Da vam objasnim kako je bilo. Zvezdan Terzić je izašao pred skupštinu i obrazložio predlog da se Zvezdi prizna titula iz 1946. godine. Posle je za govornicu izašao Novica Tončev i rekao da taj predlog mora na redovnu proceduru, odnosno da mora ići na Pravnu komisiju FSS, a potom i na Izvršni odbor Saveza - rekao je Dragoljub Vukadinović za Kurir i dodao:

- Onda je usledilo glasanje, da li se usvaja taj predlog za redovnu proceduru i svi smo glasali "za". Predlog je prošao jednoglasno, ali da ide na Pravnu komisiju, a ne da se Zvezdi prizna titula. Ja sam ubeđen da taj predlog neće proći. A i ako prođe komisiju i Izvršni odbor, mora se vratiti na skupštinu. Onda ću glasati protiv, kad god ga budu stavili na glasanje. Za taj slučaj već imam spreman crveni karton.

foto: Dado Đilas

Pored Dragoljuba Vukadinovića, za inicijativu Crvene zvezde od partizanovaca glasali su još: Nenad Bjeković, Savo Milošević, Ivica Kralj, Tomislav Karadžić, Janoš Žemberi i Vladimir Đilas. Niko od njih juče se nije javljao na poziv Kurira.

Posle glasanja Vukadinović tvrdi

Zvezda siluje istoriju

Dragoljub Vukadinović izneo svoje mišljenje o tome zašto ne bi Crvenoj zvezdi trebalo priznati titulu iz 1946. godine. - Koliko se ja sećam to je bilo prvenstvo uže Srbije. Prema tome ne može. Srbija je igrala prvenstvo okruga, Vojvodina posebno, dok prvenstvo Kosova nije bilo igrano. Bilo je prvenstvo i 1945. godine... Ne znam kako taj predlog može doći na glasanje. Jedino ako silujemo...

Direktor nije glasao

Vazura izašao iz sale

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura koji je takođe član skupštine FSS nije glasao za predlog Crvene zvezde. U trenutku kada je predsedavajući stavio na glasanje predlog o proceduri koju treba da prođe, Miloš Vazura je izašao iz sale jer je imao telefonski poziv.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track