Najnovije vesti

OTAC MU SE UDAVIO U BAZENU, A ODGAJILA GA JE MAJKA PRODAVAČICA: Bio je i ostao najveći ČUDOTVORAC koji se IKADA pojavio na terenu! Magiju u kopačkama mogao je da izvede jedino NEPONOVLJIVI RONALDINJO (VIDEO)
Foto: AP

NA DANAŠNJI DAN

OTAC MU SE UDAVIO U BAZENU, A ODGAJILA GA JE MAJKA PRODAVAČICA: Bio je i ostao najveći ČUDOTVORAC koji se IKADA pojavio na terenu! Magiju u kopačkama mogao je da izvede jedino NEPONOVLJIVI RONALDINJO (VIDEO)

Fudbal

Na današnji dan 1980. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Ronaldinjo Gaučo.

Ronaldinjo je rođen u Porto Alegru. Majka mu je bila prodavačica, iako po struci medicinska sestra, a otac radnik u brodogradilištu i fudbaler u lokalnom klubu, koji je preminuo u bazenu kada je Ronaldinjo imao samo osam godina.

 

Zbog oca postao najbolji ikada

 

"Kada se inače vratiš kući s igranja fudbala, mama se uvek smeje i šali.

 

Ali ovaj put, plakaće.

 

I onda ćeš videti Roberta. Zagrlićete i odvesti u kupatilo kako bi bili sami. Tada će ti reći nešto što nećeš razumeti.

 

"Dogodila se nesreća. Tate više nema. Umro je."

 

To ti neće imati smisla. Pitaćeš se šta to znači, kada se vraća i kako tate može da ne bude više?

 

Tata te je naučio da fudbal igraš i shvataš kao maštu, da igraš slobodnim stilom ili da se samo igraš s loptom", napisao je između ostalog Ronaldinjo u pismu samom sebi koje je rasplakalo celu planetu.

 

I njegov brat je bio fudbaler, ali su ga povrede sprečile da napravi zapaženiju karijeru. Zato je Ronaldinjo postao jedan od najboljih svih vremena.

Ronaldinjo je seniorsku karijeru počeo u Gremiju, a posle tri godine krenuo je put Evrope. Igrao je za PSŽ, Barselonu i Milan, pre nego što se vratio u Brazil i zaigrao za Flamengo. Nosio je još dresove Atletiko Mineira, meksičkog Keretara i na kraju Fluminensea 2015.

Ronaldinjo je jedan od malobrojnih fudbalera koji je osvojio sve. Između ostalog, sa Barsom je trijumfovao u Ligi šampiona 2006, a sa Atletiko Mineirom i Kopa Libertadores 2013. Bio je prvak sveta sa Brazilom 2002, prethodno je osvojio i Kopa Amerika 1999. godine. 

Zvanično najbolji fudbaler sveta bio je 2004. i 2005. godine.

 

Iako je profesionalni vek fudbalera značajno produžen toliko da pojedini na vrhunskom nivou igraju i do pete decenije, Ronaldinjo je svoje najbolje partije ipak pružio davno u katalonskom klubu.

 

Poslednji angažman imao je u nekom indiskoj klubu u kome je igrao futsal, a dok traži novu sredinu dane provodi po plažama i gostujući na nastupima hip hop zvezda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Resenha boa 😜😂 @sacraproducoes @olimpiolima @bergmaxixe @magnatareal

A post shared by Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinho) on

 

Ronaldinjo će zauvek ostati upamćen po maštovitim driblinzima i neočekivanim rešenjima na terenu, ali i brojnim atraktivnim golovima.

 

kurir.rs / kurir sport 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...