HRVATI SE SPASLI BRUKE: Vicešampioni sveta jedva savladali Azerbejdžan! Azar i Pjontek su nezaustavljivi (VIDEO)
Foto: AP

KVALIFIKACIJE ZA EVRO 2o20

HRVATI SE SPASLI BRUKE: Vicešampioni sveta jedva savladali Azerbejdžan! Azar i Pjontek su nezaustavljivi (VIDEO)

Fudbal -

Kvalifikacije za EVRO 2020 su počele! Prvog dana iznenađenja nije bilo, ali je bilo uzbuđenja.

U Grupi C Holandija je startovala ubedljivo deklasiravši Belorusiju 4:0, dok je i Severna Irska opravdala ulogu favorita protiv Estonije - 2:0. Međutim, Holanđane pravi ispit očekuje u nedelju kada u Amsterdam stiže Nemačka.

U Grupi E aktuelni vicešampioni sveta Hrvati silno su se namučili sa Azerbejdžanom, koga sa klupe predvodi njihov zemljak Nikola Jurčević. Gpsti su na "Maksimiru" poveli preko Šejdajeva u 19. minutu, izjednačio je Barišić u 44, a pobedu "vatrenima" doneo je Kramarić tek u 79. minutu.

U istoj grupi Slovačka je kao domaćin bila bolja od Mađarske 2:0.

Severna Makedonija je u Skoplju lako savladala Estoniju 3:1, u meču u kome je Pandev obeležio 100. nastup za reprezentaciju. U toj Grupi G mnogo neizvesnije bilo je u Beču gde je Poljska trijumfovala 1:0. Napad gostiju predvodili su Levandovski i Milik, a u 59. minutu na teren je ušao i Pjontek. Upravo je napadač Milana potvrdio da je u sjajnoj formi i posle samo deset minuta u igri postigao gol vredan tri boda.

U Grupi I Belgija, bez nekoliko standardnih reprezentativaca, pobedila je Rusiju u Briselu 3:1. Tilemans je u 14. minutu doveo "crvene đavole" u vođstvi, dva minuta kasnije izjednačio je Čerišev, ali je Eden Azar sa dva gola (u 45. iz penala i 88) srušio nade Rusa da mogu do iznenađenja.

Ranije danas u Grupi I Kipar je deklasirao San Marino 5:0, dok je Kazahstan šokirao Škote 3:0.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto:)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track