UKRAJINCI ZAUSTAVILI RONALDA: Kiks šampiona Evrope pred meč sa Srbijom! Portugalcima samo bod protiv Ševčenkove vojske (VIDEO)
Foto: EPA/MIGUEL A. LOPES

KVALIFIKACIJE ZA EVRO 2020

UKRAJINCI ZAUSTAVILI RONALDA: Kiks šampiona Evrope pred meč sa Srbijom! Portugalcima samo bod protiv Ševčenkove vojske (VIDEO)

Fudbal -

Reprezentacije Portugala i Ukrajine igrale su nerešeno bez golova na startu takmičenja u Grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

To je grupa u kojoj se takmiči i Srbija.

"Orlovi" će prvu utakmicu igrati u ponedeljak, protiv šampiona Evrope, na stadionu "La Luž" u Lisabonu, gde je večeras "vojska" Andreja Ševčenka odolela pred naletima Kristijana Ronalda i drugova.

Jesu Portugalci sve vreme imali inicijativu, jesu konstantno pritiskali goste, ali nisu bili konkretni u završnici. Često su pretili golmanu Pjatovu, ali nisu to bile šanse iz kategorije stoprocentnih.

Ukrajinski golman je na najvećim mukama bio posle udarca Andrea Silve, ali je maestralnom intervencijom odbranio gol.

Jedno se ipak zatresla mreža gostiju, bilo je to u 17. minutu kada je to učinio Karvaljo, ali je taj pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Na kraju, mogli su i Ukrajinci do trijumfa, u 85. minutu debitant Žunior Moaeš je imao veliku priliku, ali je nije iskoristio, pa je ostalo 0:0.

Zanimljivo je da je posle večerašnjih utakmica Luksemburg na vrhu Grupe B, jer je kao domaćin posle preokreta savladao Litvaniju - 2:1.

U ponedeljak srpski "orlovi" igraju sa Portugalom u Lisabonu (20.45), a u isto vreme Ukrajinci gostuju Luksemburgu.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/MIGUEL A. LOPES)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track