optimista

MITROVIĆ I TADIĆ SU SPREMNI Krstajić: Imamo ideju kako zaustaviti Ronalda (KURIR TV)

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da se ne boji utakmice sa Portugalom, koga je ocenio prvim favoritom u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

"Cenimo i poštujemo Portugal, to je favorit broj jedan, ali se ne bojimo, iako smo oslabljeni. Ovi momci koji su igrali u Nemačkoj su pokazali kvalitet, da su veoma disciplinovani, da je atmosfera zaista dobra, svi su raspoloženi i biće kvalitetna utakmica. Nadamo se najboljem", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Lisabonu.

Srbija će gostovati Portugalu u svojoj prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Portugal je već igrao jednu utakmicu, nerešeno sa Ukrajinom (0:0).

"Normalno je da budu pod pritiskom, kao što smo i mi. Igra se za bodove.

Utakmica će biti važna i za Portugal i za Srbiju. Portugal je favorit broj jedan, aktuelni evropski šampion. Imaju kvalitetnu ekipu bez obzira na to što su igrali nerešeno sa odličnom Ukrajinom", kazao je Krstajić.

Naveo je da se neće ugledati na Ukrajinu.

"Svako ima svoj model, kako Ukrajina, tako Portugal i Srbija. Ne gledamo druge, već nas, da se što bolje spremimo. Znamo naše mane, znamo njihove i želimo da ih nadjemo što više. Znamo svoj kvalitet, šta možemo i najbitnije je da budemo maksimalno koncentrisani", dodao je selektor.

On neće moći da računa na Aleksandra Kolarova, Nemanju Matića, Filipa Kostića i Ljubomira Fejsu.

Rekao je da "naravno da zna sastav" koji će izaći na teren, da su Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović normalno trenirali dan pred utakmicu i da ima kompletnu sliku.

Dodao je da želi da Srbija u budućnosti bude kao ona na utakmici sa Nemačkom u Volfsburgu (1:1).

"Suština je da igramo sve bolje, bez obzira na protivnika. Model iz Nemačke je ono čemu težimo u budućnosti, dobre stvari da zadržimo, a loše da svedemo na minimum", istakao je Krstajić.

Portugalske novinare je zanimalo Krstajićevo mišljenje kako će ekipa Srbije zaustaviti Kristijana Ronalda.

"Veliku zvezdu je teško analizirati. Imamo neke ideje i metode kako da pokušamo da ga zaustavimo. Nisam ni prvi ni poslednji koji će reći da je možda i najbolji na svetu, suvišno je komentarisati", rekao je Krstajić.

Utakmica Portugal - Srbija igra se u ponedeljak od 20.45 na stadionu Benfike u Lisabonu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track