PJANIĆ DAO GOL, PA POCRVENEO: BIH prokockala dva gola viška, Italija ponizila Lihtenštajn, minimalac Iraca protiv Gruzije! (VIDEO)
Foto: Reuters

KVALIFIKACIJE ZA EP

PJANIĆ DAO GOL, PA POCRVENEO: BIH prokockala dva gola viška, Italija ponizila Lihtenštajn, minimalac Iraca protiv Gruzije! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Bosne i Hercegovine i Grčke odigrali su večeras nerešeno 2:2, u utakmici drugog kola Grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ekipa Roberta Prosinečkog je sjajno počela meč i posle prvih 15 minuta imala je prednost golovima Edina Višće u desetom i Miralema Pjanića pet minuta kasnije.

Grčka je golom Kostasa Fortunisa iz penala u 64. minutu smanjila na 2:1, a samo minut kasnije domaća selekcija je ostala sa igračem manje na terenu pošto je Pjanić dobio direktni crveni karton.

Konačan rezultat postavio je Dimitros Kolovos u 85. minutu.

Fudbaleri Italije pobedili su na svom terenu Lihtenštajn sa ubedljivih 6:0.

Strelci za Italiju bili su Stefano Sensi u 17, Marko Verati u 32, Fabio Kvaljarela iz penala u 35. i sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, Mojze Ken u 70. i Leonardo Pavoleti u 77. minutu.

Italija je prva na tabeli Grupe J sa šest bodova, Grčka i BiH imaju po četiri, dok Finska ima bod manje. Selekcije Jermenije i Lihtenštajna su bez bodova.

Reprezentacija Španije je u drugom kolu Grupe F slavila u gostima protiv Malte sa 2:0. Strelac oba pogotka bio je Alvaro Morata, u 31. i 73. minutu.

U preostalim mečevima te grupe, Rumunija je pobedila Farska Ostrva sa 4:1, dok su je Norveška i Danska odigrale 3:3.

Španija posle dva kola ima šest bodova, Švedska četiri, a Rumunija i Malta po tri. Selekcija Norveške je sakupila jedan bod, dok su Farska Ostrva bez bodova.

Fudbaleri Švajcarske prokockali su veliku prednost protiv Danske i na kraju osvojili samo bod. Naime, vodila je Švajcarska sa 3:0 kada je Danska od 84. do 93. minuta sustigla tu prednost domaće selekcije.

U istoj grupi, Republika Irska je upisala minimalnu pobedu protiv Gruzije.

Irska je prva na tabeli sa šest bodova, Švajcarska je druga sa četiri, Danska ima bod, dok su Gibraltar i Gruzija bez bodova.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track