ZVEZDA NA KRILIMA DELIJA DO PREOKRETA: Crveno-beli protiv Mačve nastavili niz nepobedivosti u Superligi! (VIDEO)
Foto: Starsport

spektakl na marakani

ZVEZDA NA KRILIMA DELIJA DO PREOKRETA: Crveno-beli protiv Mačve nastavili niz nepobedivosti u Superligi! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Mačve iz Šapca rezultatom 2:1 (1:1) u meču 28. kola Superlige Srbije.

Gosti su poveli golom Gigića u 15. minutu, a izjednačenje domaćinu doneo je Boaći u 37 minutu meča. Potpuni preokret crveno-belih priredio je Ben sa penala u 75. minutu meča posle faula Puletića nad Boaćijem.

Zvezda vodi na tabeli srpskog prvenstva sa 78 bodova. Mačva je 11. sa 31.

Tokom čitavog meča Delije su pravile spektakularne bakljade, koreografije, pa čak i vatromet.

TOK MEČA:

83. minut - Simić ulazi u igru umesto Boaćija.

75. minut - GOOOOOL! Ben sa penala donosi prednost Zvezdi.

75. minut - PENAL ZA ZVEZDU! Boaći je posle pasa izbio sam ispred golmana gsotiju, sklonio loptu na vreme, a Puletić ga je faulirao kako ne bi ostao prazan gol.

foto: Starsport©

73. minut - Nova prilika za Zvezdu. Posle centaršuta sa leve strane probao je Ben glavom, ali je lopta ponovo otišla daleko preko gola.

66. minut - Sjajna odbrana Puletića, šutirao je Ben sa 16 metara.

65. minut - Odlična prilika za Boaćija. Pokušao je da ukliza, ali je loptu sa linije skinuo golman Mačve, sjajna intervencija Puletića.

62. minut - Sjajna prilika za Pavkova koji je pokušao glavom da matira golmana gostiju, ali je u skok igri bio uspešniji štoper Mačve.

58. minut - U igru ulazi Pavkov, Zvezda želi ceo plen!

53. minut - Spektakularna bakljada Delija, a sada je usledio i vatromet.

1 / 2 Foto: Printscreen

52. minut - Odlična prilika za Joveljića. Došao je do lopte u petercu, fintom se okrenuo i izbacio tri igrača gostiju, pokušao špicem, ali je lopta prošla koji milimetar pored desne stative gostiju.

50. minut - Posle odbitka pokušao je El Fardu Ben, ali je lopta otišla daleko preko prečke.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

48. minut - Završen je prvi deo igre.

47. minut - Novi pokušaj Zvezde. Sada je probao Marin glavom sa ivice peterca, ali je golman gostiju bio na visini zadatka.

45. minut - Prvo poluvreme je produženo za tri minuta.

42. minut - Novi pokušaj Marina sa ivice šesnaest, ali lopta ide preko prečke.

foto: Starsport©

37. minut - GOOOOOL! Boaći. Posle odlične akcije u šesnaestercu lopta je došla do Ričmonda koji je golgeterski opalio u nebranjeni deo gola Mačve i izjednačio rezultat.

35. minut - Nova prilika za Boaćija, ali je ponovo bio previše spor, pa su ga stigli štoperi Mačve i izblokirali njegov šut. Zvezda pokušava na sve načine.

26. minut - Odlična šansa za Boaćija. Pokušao je Ričmondf posle pasa svog veznjaka, ali je nekontrolisano šutnuo preko prečke gola gostiju.

25. minut - Bakljada Delija na severu.

foto: Printscreen

20. minut - Zvzeda ima ofanzivu, pokušava na sve načine, ali ne uspeva značajnije da ugrozi golmana gostiju.

17. minut - Još jedna šansa za goste. Pokušao je Adamović, ali je sada Borijan bio na visini zadatka.

16. minut - GOOOOOL! Gigić postiže gol za Mačvu posle odlične kontre. Borijan je bio nemoćan.

13. minut - Spektakularna koreografija Delija.

foto: Starsport©

5. minut - ŠANSA! Odlična prilka za goste. Izbio je napadač Mačve ispred Borjana, izbio je golman Zvezde loptu do drugog igrača Šapčana koji je lobom pokušao preko nekoliko igrača Zvezde, ali je lopta prešla preko prečke.

foto: Starsport©

4. minut - Pokušao je Marin posle kornera, ali je lopta prošla preko prečke.

1. minut - Utakmica je počela!

STASTAVI:

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Babić, Rodić, Jovančić, Ben, Čaušić, Marin, Joveljić, Boaći

Mačva: Puletić, Pejović, Mijailović, Ristivojević, Tošić, Ivić, Adamović, Marković, Milosavljević, Gigić, Jeremić

Crveno-beli imaju ulogu apsolutnog favorita u ovom susretu, a sve osim njihovog trijumfa bilo bi prvorazredno iznenađenje.

Domaći tim je ove sezone neporažen, uz dvadeset i četiri pobede i tri remija, pa sa 75 bodova na svom kontu trenutno zauzima 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Rada, a rezultat je bio 0:3. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz sedam remija i dvanaest poraza, pa sa 31 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Proletera, a rezultat je bio 2:1. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Šapcu ekipa Crvene zvezde je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 0:2 (0:1).

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je da su igrači potpuno spremni i orni za nastavak prvenstva, kao i da su se igrač koji su imali probleme sa povredama tokom pauze u potpunosti oporavili:

’’Pred nama je nastavak prvenstva, posle pauze koja nam je pomogla da se tokom dve nedelje treninzima vrate fudbaleri koji su imali problema sa povredama. Izuzetno me raduje što ih vidim na treningu potpuno spremne da konkurišu za utakmicu već u subotu. Očekuju nas tri utakmice do narednog vikenda, u sledećoj nedelji završavamo redovan deo prvenstva. Posle toga ćemo igrati u ritmu sreda-nedelja gotovo do kraja. Upravo zato sam najviše tokom pauze želeo da mi se vrate povređeni igrači. Rodić je pauzirao od samog starta polusezone i svi smo srećni što će moći da igra već protiv Mačve. Jedino na Gobeljića neću moći da računam, mada i on je počeo da trenira i kada bi bilo potrebno sigurno bi mogao da zaigra, ali bićemo oprezni sa njegovim povratkom. Dobro smo radili, imali smo vremena i da se odmorimo tokom pauze, nemamo problema sa igračima koji su bili u svojim reprezentacijama, svi su se vratili zdravi. Sveži i orni dočekujemo Mačvu, ekipu koju predvodi Darko Tešović, trener koji je nastavio sa dobrim radom i koji je već duže prisutan u tom klubu. Oni se trude da igraju isto i na domaćem terenu i na svakom gostovanju, dosta su kvalitetni, imaju odlične pojedince. Tešović je trener koji je takođe 24 sata u fudbalu, što se vidi po rezultatima njegove ekipe. Očekuje nas jako zanimljiva utakmica i pozvao bih navijače da dođu u što većem broju na Marakanu, da nas podrže.’’

Meč 28.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Mačve igra se danas, u subotu 30.marta 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova.

Kurir sport

Foto: FK Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track