ISPUNJAVAMO SVE ZADATKE: Jovičić o ulozi desnog beka u odbrani Zvezde
Foto: @starsport

ISPUNJAVAMO SVE ZADATKE: Jovičić o ulozi desnog beka u odbrani Zvezde

Fudbal -

Pobedom nad Mačvom 2:1 fudbaleri Crvene zvezde otvorili su seriju od tri utakmice do kraja regularnog dela Superlige.

Posebno zanimljivo na ovom meča bila je činjenica da smo Branka Jovičića videli na mestu desnog beka.

- Rodić se posle skoro dva meseca pauze zbog povrede vratio na teren i nije mogao da izdrži svih 90 monuta, što je i normalno. Ušao sam na desnu stranu da ga zamenim. Svako od nas zna kako da se ponaša na više pozicija na terenu. To smo videli i kada je Stojković ograo nekoliko utakmica na mestu štopera. Dosta radimo na taktičkim detaljima, tako da mi nije bio problema da se snađem kao desni bek - rekao je Jovičić.

Fudbaleri Zvezde pripremaju se kako bi i u preostala dva kola zabeležili pobede.

- Ne smeta nam gust raspored utakmica, navikli smo da igramo tako i u prvom delu sezone. Mačva je na Marakani pokazala da nijednog protivnika ne treba niko da potceni. Primili smo rano gol i to nas je dosta poremetilo, teško je vratiti se iz takve situacije, jer ekipe koje povedu protiv Crvene zvezde se odmah zatvore. To se pokazalo i na terenu, posle gola fudbaleri Mačve su se potpuno povukli, postavili su defanzivi blok na 30 metara koji nije lako probiti. Ipak, mi smo u tome uspeli, postigli gol na vreme, imali i stopostotnih šansi koje nažalost nismo iskoristili, ali sve se to ispravilo u drugom poluvremenu.

U sredu fudbalere Crvene zvezde očekuje gostovanje ekipi Bačke.

- Znamo kako treba da igramo, verujem da će utakmica biti slična ovoj sa Mačvom. Moramo maksimalno koncentrisani da uđemo u utakmic, poznato je da je u Bačkoj Palanci uvek nezgodno igrati. To nam je motiv više da ih pobedimo. Takođe, ono što su naši navijači uradili na prošloj utakmici je neverovatno i veliki nam je podstrek da budemo što uspešniji u borbi za titulu. Uživanje je igrati kada na tribinama imaš Delije i čast je biti deo svega ovoga - zaključio je Jovičić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track