TADIĆ SE PREKRSTIO I SA PENALA SRUŠIO PSV: Srbin golom rešio najveći holandski derbi, pogodak možda i za titulu (VIDEO)
Foto: EPA

važnio bodovi

TADIĆ SE PREKRSTIO I SA PENALA SRUŠIO PSV: Srbin golom rešio najveći holandski derbi, pogodak možda i za titulu (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Ajaksa iz Amsterdama pobedili su PSV iz Ajndhovena 3:1 u utakmici 27. kola holandske Eredivizije, a gol odluke postigao je najbolji igrač Kopljanika ove sezone Dušan Tadić sa bele tačke.

Ajaks je poveo auto-golom Švaba, koji je nespretno pokupio loptu nogom ispred svog golmana posle centaršuta Zijeha i skrenuo je u svoju mrežu. PSV je izjednačio odmah posle crvenog kartona Mazrauiju.

Luk De Jong je ispratio centaršut Angelina, Onana je očajno istrčao i kasnio pa je špic PSV-a zatresao mrežu u 59. minutu za 1:1. Tadić je pobedu Ajaksu i nadu za osvajanje šampionske titule vratio posle faula nad Davidom Neresom u 71. minutu.

Namestio je loptu na belu tačku, prekrstio se, šutirao u jednu stranu, golman PSV se bacio u drugu i Ajaks je poveo 2:1. Pobedu Kopljanika je potvrdio Neres u nadoknadi vremena kada se lepo okrenuo posle dodavanja Taljafika i pogodio u donji levi ugao.

Ajaks je sa 65 bodova drugoplasiran, ali je prišao na samo dva boda zaostatka u odnosu na PSV. Do kraja holandskog prvenstva ima još sedam kola, a ukoliko prestignu PSV, Tadić bi sa Ajaksom osvojio prvu titulu još od sezone 2013/2014.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track