DEJAN STANKOVIĆ BODRIO SINA REPREZENTATIVCA: Orlići posle drame poraženi od Švedske i ostali bez EP (FOTO)
Foto: Starsport

ŠTETA

DEJAN STANKOVIĆ BODRIO SINA REPREZENTATIVCA: Orlići posle drame poraženi od Švedske i ostali bez EP (FOTO)

Fudbal -

Kadetska selekcija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, jer je u odlučujućem meču za odlazak u Republiku Irsku, poražena od Švedske – 1:2 (0:1).

U meču koji je obeležila drama u finišu utakmice, jer su "orlići" tada stigli do izjednačenja i tražili put do drugog gola koji bi ih vodio na kontinentalni šampionat, Šveđani su bili spretniji i srećniji.

foto: Starsport

Srbija je lako, utisak je, dozvolila Švedskoj da prva dođe u vođstvo, posle bespotrebnog prekršaja za jedanaesterac koji je u gol pretvorio Prica.

U nastavku se veliki napor naših igrača isplatio u 89. minutu, kada se posle gužve pred golom Dovina, najbolje snašao Kremenović.

foto: Starsport

I onda je usledila borba na sve ili ništa, imala je Srbija prilike, ali nedostajalo je više koncentracije. S druge strane Šveđani su tražili priliku iz kontra napada i jednu takvu iskoristio je Prica, nekoliko sekundi pre kraja utakmice.

Dejan Stanković je bodrio svog sina, koji brani gol naše kadetske reprezentacije, a međzu gledaocima bili su i predsednik FSS Slaviša Kokeza, potpredsednik Marko Pantelić...

foto: Starsport

STRELCI: 0:1 Prica 40 (iz jedanaesterca), 1:1 Kremenović 89, 1:2 Prica 90+5.

Stadion: SCFSS u Staroj Pazovi.Sudija:Emanulis Skoulas (Grčka). Žuti kartoni: Despotovski, Blagojević, Ergelaš (Srbija), Ele, Kolender (Švedska)

SRBIJA: Stanković, Despotovski, Kremenović, Drezgić (od 46. Rogan), Blagojević, Luković (od 78. Bačanin), Đurasović (od 57. Miladinović), Babić, Knežević, Čolić (od 57. Ergelaš), Baić (od 46. Cvetićanin).Selektor Milan Kuljić

ŠVEDSKA: Dovin, Husein (od 90+2 Videl), Ele, Peci (od 84. Bergmark), Holmkvist, Roslin (od 64. Nanasi), Kolender, Nilson, Edvardson (od 90+2 Landsen), Prica, Janson (od 46. Gigović).

(FSS, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track