TRAŽE SMENU VEĆNIKA ZA SPORT

ĐANI ĆURČIĆ I FUDBALERI IZAŠLI NA ULICE VRANJA: Protest igrača i uprave Dinama! Tri meseca bez plate, nema para za odlazak na utakmicu u Novi Sad (KURIR TV)

Fudbal -

Uprava i igrači Fudbalskog kluba Dinamo protestovali su u ponedeljak u centru Vranja.

Klub je u teškoj krizi, svi su obustavili rad i treninge zbog višemesečnog kašnjenja plata, a i neizvesno je kako će otputovati na gostovanje Proleteru u 29. kolu u sredu.

foto: T.S.

Protesna šetnja započeta je ispred Robne kuće u centru grada odakle su fudbaleri članovi uprave I navijači Dinama krenuli ka zgradi Gradske uprave. Tvrde da im "nisu isplaćene tri plate".

foto: T.S.

"Prosek plata u Dinamu je najmanji u Srbiji. Primanja igrača su minimalna. Ali čovek sam koji želi da pomogne gradu, a ne da zadužujem i klub i grad Poslujemo transparetno i domaćinski. Igrači igraju za minimalna primanja. Tražili smo od grada negde oko 50 miliona odobreno nam je deset, a i to nismo dobili. Traže od mene da kao predsednik kluba garantujem svojom imovinom da obezbedim sredstva koja su potrebna za Super ligu pa nije to lično moj klub ovo je gradski klub. Išli smo i na pripreme bez para. Imamo ogroman broj dece i da sa njima rade treneri treba da plaćamo. Dinamo je jedini klub koji ne naplaćuje članarine. Deca mogu da treniraju bez para I nećemo dozvoliti da niko plaća Iako smo u teškoj situaciji", kaže prvi čovek kluba predsednik Dinama Dragan Antić.

foto: T.S.

On ističe da je ponosan što je član SNS, ali da neće dozvoliti da se teška finansijska situacija u Dinamu zloupotrebi u političke svrhe.

Fudbaler Danijel Dašić kaže da je većina fudbalera Dinama došla sa strane I da pokušavaju da izbore status u klubu.

"Većina nas ima svoje porodice volimo klub ali smo svi došli da zaradimo. Sramota je pre svega što ulazimo u četvrti mesec, a da dinar nismo dobili”, kaže Dašić napominjući da je želja fudbalera sa strane da pomognu klubu i da se u celoj situaciji bore koliko mogu.

foto: T.S.

Atmosfera u klubu kako tvrde fudbaleri je dobra i pored svih nedaća koje sui h snašle.

“Želimo da ova deca dobiju plate I da mogu da ih motivišem kao trener. Nadam se da će grad biti uz klub”, kaže Saša Ćurčić, trener Dinama.

foto: T.S.

Fudbaler Luka Ratković napominje da su se okupili jer su u teškoj situaciji.

“Bez nekih finansijskih sredstava koja su nama neophodna gde grad treba da nas ispoštuje mi bez toga nećemo moći da nastavimo onako kako smo započeli”, smatra Ratković.

foto: T.S.
foto: T.S.

Gradski većnik Nenad Đorđević povodom protesta FK Dinamo u obraćanju medijima ističe da je rukovodstvo grada, na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem, bilo spremno da razgovora sa predstavnicima vranjskog prvoligaša.

"Nažalost, delegacija FK Dinamo se nije pojavila iako je u više navrata izražena spremnost da se sedne za sto i razgovara. Podsetiću da je za finasiranje sportskih organizacija sa teritorije grada Vranja opredeljeno 50 miliona dinara, a da je FK Dinamo dobio maksimalno predviđeni iznos od 20 odsto, odnosno 10 miliona dinara. Želim da istaknem da čelnici kluba nisu dostavili usklađeni plan realizacije godišnjeg programa sa visinom dodeljenih sredstava, niti dokaz da će obezbediti razliku između odobrenih i potrebnih sredstava. Ima li su dve opcije ili da prilagode godišnji program na iznos koji su dobili od grada, ili da nam daju garanciju da će za preostali program obezbediti sufinansijera, što oni nisu uradili, zbog toga gradonačelnik nije mogao da potpiše ugovor sa njima i nisu mogli da dobiju sredstva. Jedino što je urađeno u proteklom periodu jeste da je FK Dinamo izmirio 548.000 dinara, a reč je o sredstvima koja nisu bila predviđena programom rada za 2018. godinu. Da zaključim, sa naše strane od početka nezadovoljstva predstavnika tima vranjskih fudbalera postoji dobra namera da se razreše problemi, ali uprkos pozivima gradonačelnika druga strana nije izrazila spremnost za razgovor, radi se o privatnim klubovima, velika je odgovornost na onima koji ih vode “, istakao je gradski većnik Nenad Đorđević.

Prema njegovim rečima na godišnjem nivou jednom superligašu je potrebno od 80 do 120 miliona dinara na godišnjem nivou ali je trenutno nemoguće da grad obezbedi ta sredstva.

foto: T.S.
foto: T.S.

T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track