NIKO NEMA ŠTO SRBIN IMADE: Mažić najbolji sudija u istoriji fudbala!
Foto: Profimedia

Veliko priznanje za našeg arbitra

NIKO NEMA ŠTO SRBIN IMADE: Mažić najbolji sudija u istoriji fudbala!

Fudbal -

Najugledniji sajt koji se bavi analizom suđenja "World Referee" na osnovu ocena s evropskih mečeva proglasio našeg arbitra za najboljeg delioca pravde svih vremena

Milorad Mažić je najbolji fudbalski sudija svih vremena - glasi izbor najvećeg svetskog sajta koji se bavi suđenjem pon nazivom World Referee! Ako se vidi kakva čuvena sudijska imena su ostala iz našeg arbitra, jasno je koliki je ovo uspeh.

Kriterijum za ovaj izbor bila je statistika jer arbitri dobijaju ocene za svaki evropski meč izražene u pet kategorija - kontrola igre, fizička priprema, pozicioniranje na terenu i javne opomene, to se ocenjuje na svakom meču pod ingerencijom UEFA i FIFA. Kada se svi ti mečevi i sve te ocene stave na papir, dolazi se do podatka - Milorad je najbolji sudija svih vremena.

Srpski arbitar je jedini na svetu dobio ocenu deset za deljenje pravde! I to čak dva puta. Prvi put na meču Barselona - Totenhem (1:1, novembar 2018. godine), a drugi put za utakmicu Mančester junajted - Juventus (0:1, oktobar 2018. godine). Zanimljivo, Mažić je dva puta i dobio 9,9, što govori koliko je impresivno delio pravdu na mečevima Lige šampiona, kao i reprezentativnim duelima.

Podsećamo, Mažić se odnedavno nalazi u Kini, gde sudi mečeve tamošnje Super lige. Za dvogodišnji ugovor dobio je više od milion evra! Milorad neće suditi više mečeve na Starom kontinentu.

TOP 10 SUDIJA SVIH VREMENA

1. Milorad Mažić Srbija 2. Ćunejt Ćakir Turska 3. Bjorn Kujpers Holandija 4. Feliks Brih Nemačka 5. Havard Veb* Engleska 6. Ravšan Irmatov* Uzbekistan 7. Viktor Kašai Mađarska 8. Damir Skomina Slovenija 9. Frank de Bleker* Belgija 10. Pedro Proensa* Portugal

* završili karijere

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track