NIJE SE ŠTEDELO NA POJAČANJU: Himenes potpisao za Vulverhempton uz rekordan transfer kluba
Foto: AP

TRANSFER

NIJE SE ŠTEDELO NA POJAČANJU: Himenes potpisao za Vulverhempton uz rekordan transfer kluba

Fudbal -

Fudbaler Benfike Raul Himenes potpisao je ugovor sa Vulverhemptonom do leta 2023. godine za 30 miliona funti, što je rekordan transfer engleskog kluba.

Meksikanac je u junu prošle godine iz Benfike prešao na jednogodišnju pozajmicu u Vulverhempton za koji je odigrao 37 utakmica i postigao 15 golova. On je jedan od najvažnijih igrača Vulverhemptona, koji je sedmi na premijerligaškoj tabeli i stigao je do polufinala FA kupa, u kome će igrati protiv Votforda.

On je transferom od 30 miliona funti najskuplji igrač kluba, a prethodno je to bio Adama Traore sa 18 miliona, iz avgusta prošle godine.

"Želim da ispišem istoriju u ovom klubu. Želim da klub bude medju vodećima u Premijer ligi. Mislim da to svi želimo. Velika mi je čast da budem član ovog tima", rekao je 27-godišnji meksički fudbaler, preneli su britanski mediji.

Himenes je 2015. godine iz Atletiko Madrida prešao u Benfiku, sa kojom je osvojio dve šampionske titule, Kup i Liga kup Portugala. Karijeru je počeo u meksičkom Klubu Amerika, sa kojim je osvojio dve titule.

Za reprezentaciju Meksika odigrao je 71 utakmicu i postigao 16 golova i osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track