NESTVARNE CIFRE: Totenhem ostvario rekordni profit!
Foto: EPA/WILL OLIVER

veći od liverpula

NESTVARNE CIFRE: Totenhem ostvario rekordni profit!

Fudbal -

Fudbalski klub Totenhem ostvario je rekordni profit od 148 miliona dolara u prethodnoj sezoni, objavljeno je danas.

Totenhem je juče zvanično otvorio novi stadion u koji je uložio oko milijardu dolara, što je takodje ušlo u finansijsku konstrukciju u poslednjih godinu dana, ali je i pored toga ostvario za oko 10 miliona dolara veći profit od Liverpula.

Veći deo novca za izgradnju novog stadiona Vajt Hart Lejn obezbedjen je od kredita kod Američke banke i raznih investicionih fondova. Taj novac klub bi trebalo da povrati od sponzora čije ime će klub da nosi.

Promet Totenhema od 500 miliona dolara i platni fond od 194 milion znatno je nadmašen u poslednjoj finansijskoj godini od strane dva tima u ligi, Mančester sitija i Liverpula, ali i od Arsenala, Čelsija i Mančester junajteda, koji su i trošili više na ugovore s igračima, ali i agente koji olakšavaju transfere.

Veliki deo profita Totenhema došao je i od stadiona Vembli (90.000 mesta), na kom je klub igrao tokom izgradnje Vajt Hart Lejna, te je tako u prethodnoj sezoni klub prihodovao 93 miliona, naspram 59 milona koliko je dobio u poslednjoj sezoni na nekadašnjem stadionu kapaciteta 36.310 mesta.

Šampion Engleske, Mančester siti, u prethodnoj finansijskoj godini imao je profit od 10,4 miliona, sledi Čelsi sa profitom od 24,9 miliona, te Mančester junajted sa 37,3 i Arsenal sa 55,6 miliona dolara.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track