BRAĆO RUSI, ŠTA VAM BI!? Zastava tzv. Kosova postavljena na jedan od najlepših i najvećih stadiona u Rusiji! SKANDAL NAD SKANDALIMA!
Foto: Printscreen

NEVEROVATNO

BRAĆO RUSI, ŠTA VAM BI!? Zastava tzv. Kosova postavljena na jedan od najlepših i najvećih stadiona u Rusiji! SKANDAL NAD SKANDALIMA!

Fudbal -

Na stadionu ruskog prvoligaša Ahmata iz Groznog uočena je zastva samoproklamovane države Kosovo.

Zastava je uslikana na meču Ahmata sa ekipom Spartaka, a prema rečima čelnika kluba iz Čečenije ona je tu od kada je klub pojačao Bernard Beriša (27), napadač rođen u Peći.

Ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić izrazio je čuđenje otkud kosovska zastava na stadionu u glavnom gradu Čečenije budući da Rusija ne priznaje samoproklamovanu nezavisnost srpske pokrajine.

- Neprijatno smo iznenađeni jer znamo pricnipijelnost ruske spoljne politike u vezi s Kosovom i njen nepokolebljivi stav po pitanju teritorijalne celovitosti naše zemlje. Očekujemo, u svakom slučaju, da lokalni organi vlasti poštuju zvaničnu poziciju Moskve - rekao je Terzić.

Do sredine 2017. godine ovaj klub se zvao Terek posle čega je klub promenio ime u Ahmat po Ahmatu Kadirovu, nekadašnjem predsedniku Čečenske republike, ocu Ramzana Kadirova, koji je sada alfa i omega te oblasti Ruske Federacije.

Osim Beriše u ekipi su još dva Albanca, a Bernard je stigao u klub iz prestonice čečenije u zimu 2017 godine iz Anžija.

- Ta zastava nije iznad tribina od danas ili od juče već je podignuta nekoliko godina. Beriša, koji igra za reprezentaciju Kosova, naš je član. Zašto da se od muve pravi slon? Ne razumem se u politiku. Jedino što mogu jeste da objasnim zašto je ta zastava tu. Da li će biti uklonjena ili ne, nije moje da sudim - rekao je u ime kluba njegov pres-ataše Ramzan Umarov.

- U vezi s tim, skrenuli smo pažnju vlastima Čečenije da je nedopustivo korišćenje simbola nepriznatih kvazidržava na teritoriji Rusije. Incident smatramo tehničkom greškom. Stav Rusije o nepriznavanju Kosova je nepromenjen i ostaje zasnovan na međunarodnom pravu i rezoluciji SB UN 1244 - rekli su u ruskom ministarstvu spoljnih dela za "Izvestiju".

Sliku zastave tzv. Kosova objavio je i FS Kosova, a ova fotka je izazvala i pravi bum na društvenim mrežama.

Među osobama koje su komentarisale ovu fotku bilo je i dosta Srba, jedan od najčitanijih komentara bio je - Braćo Rusi, šta vam bi!?

Kurir sport

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track