TRENER TOTENHEMA PRED ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA Poketino: Ovo je jedna od najvažnijih utakmica u mojoj karijeri!
Foto: AP

izjava

TRENER TOTENHEMA PRED ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA Poketino: Ovo je jedna od najvažnijih utakmica u mojoj karijeri!

Fudbal -

Trener fudbalera Totenhema Mauricio Poketino rekao je danas da je predstojeća četvrtfinalna utakmica Lige šampiona sa Mančester sitijem jedna od najvećih u njegovom životu.

Totenhem će u utorak od 21 sat na svom novom stadionu kapaciteta 62.000 sedišta igrati protiv Mančester sitija, prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona.

Upitan da li je to najveća utakmica njegovog života, Poketino je odgovorio: "Da, to će biti jedna od najvažnijih utakmica".

"Za nas je bonus što igramo u četvrtfinalu. Pokušaćemo da ih pobedio. Cilj je da se plasiramo u polufinale, ali biće teško, pošto je Mančester siti veoma dobar tim i poštujemo ih", rekao je Poketino, preneli su britanski mediji.

On je dodao da njegova ekipa mora mnogo da trči kako bi parirala igračima Sitija.

"Igraćemo u četvrtfinalu, a ne prijateljsku utakmicu. Veliki klubovi i igrači vole da igraju takve mečeve. Moramo da im pariramo u svakoj situaciji. Biće 11 protiv 11 i nadam se da možemo da pobedimo. Ako su ekipe blizu, prva stvar koju moraš da radiš je da mnogo trčiš. Oni imaju kvalitetne igrače. Mi sutra želimo agresivno da počnemo utakmicu i da pokušamo da dominiramo. Imali smo vremena da se pripremimo za meč", naveo je Poketino.

Siti je u trci za četiri trofeja ove sezone, a jedina šansa Totenhema za trofej je Liga šampiona.

"U poslednjih nekoliko godina Siti gradi ekipu kako bi osvojio sve. Imaju veoma dobru ekipu i jednog od najboljih trenera na svetu. Ako jedan tim to može (da osvoji četiri trofeja), to je Mančester siti" rekao je Poketino.

On je dodao da se nada dobroj atmosferi na novom stadionu, na kome će u utorak uveče biti odigrana prva utakmica Lige šampiona.

Kurir sport/Beta Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track