ISPISANA ISTORIJA U BEOGRADU: Sportisti iz Republike Srpske kao samostalna država nastupaju na SP u fudbalu! (FOTO)
Foto: Kurir

SJAJNA VEST

ISPISANA ISTORIJA U BEOGRADU: Sportisti iz Republike Srpske kao samostalna država nastupaju na SP u fudbalu! (FOTO)

Fudbal -

Zahvaljujući zalaganju Željka Tanaskovića dečaci i devojčice iz Srpske učesnici planetarne manifestacije.

Predsednik Saveza za školski sport Srbije, bivši odbojkaški reprezentativac Željko Tanasković, kaže da Srbija i Beograd čine sve da se u što boljem svetlu predstave svetu.

- Presrećni smo jer će Beograd u narednih sedam dana biti centar sveta za najbolje mlade srednjoškolce, fudbalere i fudbalerke. Uz utakmice, mladi ljudi imaće priliku da razgledaju Beograd, druže se i stiču nove prijatelje. Ujedno, to je i glavni cilj ove manifestacije, jer sam ubeđen da će neka prijateljstva ostati i trajna. Srbija je uvek bila najbolji domaćin, biće to i ovaj put - poručio je Tanasković.

foto: Kurir

Poseban kuriozitet predstavlja učešće Republike Srpske u obe konkurencije.

- S obzirom na to da sam predsednik komiteta u svetskoj organizaciji, uspeo sam da izlobiram učešće za momke i devojke iz Republike Srpske. To što ta deca mogu da se takmiče sa vršnjacima iz celog sveta je velika stvar za njih. S ponosom mogu da otkrijem da će Republika Srpska naredne godine biti domaćin iste ovakve manifestacije, ali u odbojci - istakao je Željko Tanasković.

Svetsko prvenstvo u fudbalu za srednjoškolce održava se do 14. aprila u Beogradu na devet različitih terena.

Jaka grupa

Srpski dečaci s Brazilcima

Muška reprezentacija Srbije u fudbalu igra u Staroj Pazovi. U prvoj utakmici grupe pobeđena je selekcija Bugarske rezultatom 1:0. Srpski momci juče su igrali protiv Belgije i Brazila. Narednih dana očekuju ih utakmice sa Libanom i Kineskim Tajpejom. Devojčice su izgubile u prvoj utakmici od Austrije (0:3), još ih čekaju mečevi s Turskom i Finskom. Druga ženska selekcija Srbije igrala je s Grčkom 0:0, a sastaće se još sa Francuskom i Kinom.

Kurir sport

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track