NOVI KLINCI U KRAJU: De Jong se nada da će Ajaks posle Reala izbaciti i Juventus
Foto: Profimedia

Optimizam pred duel sa Italijanima

NOVI KLINCI U KRAJU: De Jong se nada da će Ajaks posle Reala izbaciti i Juventus

Fudbal -

Fudbaler Ajaksa Frenki de Jong rekao je danas da je njegova ekipa eliminacijom Real Madrida iz Lige šampiona pokazala šta može i da se nada da će isto uraditi i u četvrtfinalu protiv Juventusa.

Fudbaleri Ajaksa igraju u sredu od 21 sat na svom terenu protiv Juventusa, prvu četvrtfinalnu utakmicu Ligu šampiona.

"Svima smo pokazali šta možemo i nadam se da ćemo isto pokazati i protiv Juventusa. Mi smo novi klinci u kraju", rekao je 21-godišnji De Jong.

Fudbaler Juventusa Ronaldo povredio se u utakmici Portugala i Srbije i pauzira dve nedelje, ali se očekuje da će igrati u Amsterdamu, iako su iz torinskog kluba u više navrata rekli da ne žele da rizikuju ozbiljniju povredu i duže odstustvo jednog od najboljih igrača.

"Naravno da će igrati. On je spreman", rekao je fudbaler Juventusa Žuan Kanselo.

Ronaldo je osvojio Ligu šampiona sa Real Madridom četiri puta u poslednjih pet sezona, a Juventus ga je doveo kako bi pomogao da vredan trofej stigne u Torino.

Juventus je bio na korak od ispadanja u osmini finala, posle poraza od Atletiko Madrida 0:2 iz prve utakmice, ali je Ronaldo postigao sva tri gola u pobedi od 3:0 i odveo ekipu medju osam najboljih.

Takodje, Ajaks je na uzbudljiv način došao u četvrtfinale. Posle poraza u Amsterdamu od 2:1, Holandjani su pobedili Real sa 4:1 u Madridu i plasirali se u četvrtfinale, prvi put posle 16 godina.

U pokušajima da ponovi uspeh iz devedesetih godina, kada je Ajaks igrao u dva uzastopna finala, 1995. godine trijumf, godinu dana kasije poraz, holandski klub oslanja se uglavnom na mlade igrače.

De Jong je već potpisao za Barselonu, u koju će preći naredne sezone, dok se 19-godišnji kapiten Matejs De Ligt smatra jednim od najboljih mladih defanzivaca Evrope.

"Ajaks ima jak tim. Gledao sam utakmicu u Madridu sa Realom. Imaju mnogo mladih, talentovanih igrača i moramo da budemo veoma oprezni", rekao je Kanselo.

U drugoj četvrtfinaloj utakmici Lige šampiona u sredu od 21 sat igraju Mančester junajted-Barselona.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track