PARTIZANU NE BI POMOGAO NI MURINJO, IGRAČI SU KRIVI ZA SVE! Slaviša Kokeza opleo po crno-belima: Do kraja meseca sleduju najoštrije kazne za nameštanje!
Foto: Starsport©

BEZ DLAKE NA JEZIKU

PARTIZANU NE BI POMOGAO NI MURINJO, IGRAČI SU KRIVI ZA SVE! Slaviša Kokeza opleo po crno-belima: Do kraja meseca sleduju najoštrije kazne za nameštanje!

Fudbal -

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza kaže da mu ne prija kada vidi koliki je bodovni zaostatak Partizanom za Crvenom zvezdom, jer smatra da to nije dobro za srpski fudbal.

Kokeza je pozvao i čelnike Partizana da naprave rez, da bi bili konkurentni za titulu naredne sezone.

- Sama razlika na tabeli je zaista velika i mislim da to nije dobro ni za koga, ni za fudbal u Srbiji, za reprezentaciju... Nešto u narednom periodu ljudi iz Partizana moraju da urade ukoliko misle da naprave tim koji može da bude konkurent Zvezdi i ostalim klubovima poput Radničkog - rekao je Kokeza za Žurnal.

Veruje Kokeza da novog trenera crno-belih Savu Miloševića čeka uspešna karijera.

- Mislim da je jedan od najboljih poznavalaca fudbala u našoj zemlji i da će u narednom periodu, ne samo kroz Partizan, uspeti da napravi dobru trenersku karijeru. I Zoran Mirković je odličan momak, trener, ali sa igračkim kadrom kojim trenutno raspolaže Partizan, ne Bata, nego ni Murinjo ne bi mogao da napravi bolji rezultat.

Prvi čovek Saveza kaže da u ekipi crno-belih ima igrača koji ne zaslužuuju da nose dres Partizana. - Nije moje da komentarišem, ali to sam rekao i ljudima koji vode Partizan: mislim da problem ne leži u treneru, već u igračima. Malo su se možda ljutili kada sam rekao, ali mislim da tu ima igrača koji ni sami ne znaju kako su dospeli u Partizan. Rekao sam jer mislim tako i kad razgovaramo uvek jedni drugima treba da kažemo šta iskreno mislimo. Možda su u pravu, ne kažem da ja jesam sigurno, ali moj pogled je takav da Partizan danas nema tim koji može da konkuriše Crvenoj zvezdi, pa ni Radničkom.

A onda se predsednik Saveza dotakao nemšatanja u Superligi i malverzacijama u istoj.

'' Dobijali smo određeni broj prijava iz UEFA od njihovog Odeljenja za integritet takmičenja gde oni izražavaju sumnje na određene utakmice u Srbiji. Desi se da od njihovih 20 izveštaja bude 10 odsto onih koji imaju neku logiku. Ti izveštaji gde ima logike trenutno su pred organima Discplinske komisije – kaže predsednik FSS Slaviša Kokeza.

To znači da možemo da očekujemo kazne?

- Ne mešam se u njen rad, ali ne vidim način da Disciplinska komisija neke klubove ne kazni sa velikim novčanim kaznama i sa oduzimanjem bodova za ovu ili sledeću sezonu. Jednostavno ne vidim način da ti klubovi ne budu sankcionisani. Mislim da će do kraja meseca biti izrečene najoštrije kazne.

Pred Disciplinskim organima trenutno su tri utakmice: Proleter – Radnički, Partizan – Dinamo, Zlatibor – Sinđelić.

Mirković o sumnjama: Nepoštenje ne stanuje u Humskoj

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković odbacio je bilo kakvu povezanost kluba u nečasne radnje u ubedljivoj pobedi nad vranjanskim Dinamom.

Etička komisija Fudbalskog saveza Srbije, po nalogu UEFA, otvorila je istragu zbog sumnje u neregularnost utakmice odigrane u Humskoj proteklog vikenda, koju je obeležio golman gostiju Uroš Đurić komičnim kiksom kod prvog pogotka.

"Poručio bih da nepoštenje ne stanuje u Humskoj. Ako neko hoće da se bavi tim stvarima neka se obrati na drugu adresu", rekao je Mirković na konferenciji za medije u Sportskom centru Teleoptik.

Mirković ističe da u pojedinim sumnjivim mečevima "postoji zid ćutanja i tišine".

"Izgleda da nikoga više ne zanima famozna utakmica pre dve nedelje (Proleter - Radnički prim. aut). Posle neko pokušava da stavi znak jednakosti, nimalo maštovito. Nemam nameru da se bavim tim stvarima, već sam izgubio fokus".

Povodom glasina o nameštanju oglasio se i Vladimir Vuletić

“Groteskno i nepojmljivo deluje izjava Dragana Antića, trenera vranjanskog Dinama, kojom je lamentirao nad zlehudom sudbinom svog kluba primivši gol u 82. minutu. Široki osmeh koji mu je zatitrao na licu nakon viskog poraza u prvom kolu (od Crvene zvezde, prim. aut.) pretvorio se u bolnu grimasu usled nešto nižeg poraza u drugom kolu, uprkos herojskom otporu ležećih igrača tokom utakmice u Surdiulici.

Ovaj čovek koji je pred utakmicu prvog kola svom protivniku javno poručio da ne brine za rezultat, da odmara igrače za svog rivala u evropskim kvalifikacijama, a i FK Partizan ih takođe igra, sebi je dao slobodu da govori o broju igrača koje FK Partizan koristi u utakmici po svim propisima FSS.

Kada bi malo više brinuo o propisima i regularnostima, prisetio bi se da je još pre 12 godina u Nemačkoj bio osumnjičen da je učestvovao u lažiranju i nedozvoljenom klađenju u tamošnjim nižim ligama.

Ta okolnost, i to u vreme kada FSS menja odredbe Disciplinskog pravilnika na insistiranje UEFA u slučajevima nelojalnog klađenja, kao i ove dve nadobudno izjavljene recke, ukazuju da bi član IO zadužen za regularnost takmičenja zajedno sa Discplinskom komisijom morao da reaguje po službenoj dužnosti.

Tako će se ponajbolje dokazati da u Vranje nema laganje“, poručio je Vuletić.

Kurir sport/Sportski žurnal

Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track