NOVI SKANDAL NAVIJAČA ČELSIJA: Vikali Salah bombaš, klub im je zabranio ulaz na stadion (VIDEO)
Foto: EPA/WILL OLIVER

haos

NOVI SKANDAL NAVIJAČA ČELSIJA: Vikali Salah bombaš, klub im je zabranio ulaz na stadion (VIDEO)

Fudbal -

Čelsi je ekspresno pronašao trojicu od šestorice huligana koji su u sramotnom videu vređali fudbalera Liverpula Mohameda Salaha.

Pre utakmice tima iz Londona sa Slavijom u Ligi Evrope na društvenim je mrežama osvanuo video u kojem ga nazivaju "bombašem" i "teroristom".

Engleski mediji pišu da Čelsi po evropskim gostovanjima ima "posmatrače", koji su odmah uz pomoć ostalih navijača uspeli pronaći trojicu sa ljudi sa snimka, redari su ih sačekali na ulazu i nisu ih pustili na Slavijin stadion u Pragu. Ekspresna reakcija i jasna poruka: na našim utakmicama niste dobrodošli. Preostala trojica se nisu ni pojavila na ulazu.

- Pojavio se video u kojem se čuju diskrimininišući uzvici o jednom našem igraču. Video je opasan i uznemirujući. Ove sezone već smo bili izloženi diskriminaciji na stadionima u Engleskoj i Evropi. Takvo ponašanje moramo nazvati pravim imenom - čistim fanatizmom. Liverpul poziva odgovorne da hitno reaguju i kazne one koji su počinili ovaj zločin iz mržnje - objavio je klub sa Enfilda.

Ubrzo se javio i Čelsi, oštro osudio ponašanje navijača, te istakao kako takva manjina "sramoti klub i druge navijače" i da slične postupke više neće tolerisati.

Čelsi je kub koji se dugo bori s rasistima na tribinama. Pre pet godina uoči utakmice s PSŽ-om u Ligi šampiona stotinjak huligana nacistički je salutiralo, uzvikivali su "mi smo rasisti" i nisu dopuštali jednom tamnoputom putniku da uđe u metro.

Pamtimo ih po vređanju Rahima Sterlinga. Čelsi je i tada pokazao da je veliki klub i internom je istragom pronašao četvorku koja je vređala igrača Sitija i zabranio im dolazak na stadion. Huliganima to nije bilo dovoljno pa su samo nekoliko sedmica kasnije u Mađarskoj na utakmici sa Vidijem u Evropskoj ligi okačili nacističku zastavu, a sa tribina su se čuli antisemitski uzvici. Na tapetu su se do sada našli crnci, Jevreji i muslimani.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track