ZVEZDA JE NAJVEĆI KLUB U EVROPI: Nenad Lalatović na specifičan način najavio derbi svog Radničkog sa crveno-belima na Marakani
Foto: Starsport©

DOMAĆIN JE FAVORIT, ALI...

ZVEZDA JE NAJVEĆI KLUB U EVROPI: Nenad Lalatović na specifičan način najavio derbi svog Radničkog sa crveno-belima na Marakani

Fudbal -

Trener Radničkog Nenad Lalatović rekao je danas da njegovi fudbaleri nemaju nikakav pritisak pred utakmicu sa Crvenom zvezdom i da jedino traži da daju maksimum.

"Moji fudbaleri nemaju nikakav pritisak. Jedino što tražim od njih je da daju maksimum. Izvešću najjači mogući tim i očekujem da će i Zvezda izaći sa svim najboljim čime raspolaže. Pred nama je nedelja istine, čekaju nas tri teška meča i ne treba igračima praviti neka dodatna opterećenja", rekao je Lalatović na konfernciji za novinare u Nišu.

Radnički će gostovati Zvezdi u derbiju kola, prvom u plej-ofu Super lige Srbije.

Zvezda vodi na tabeli sa 42 boda, a Radnički ima četiri manje i te dve ekipe će voditi borbu za titulu šampiona.

"Očekuje nas prelepa utakmica i veoma mi je drago što smo dočekali trenutak da meč između Zvezde i Partizana ne odlučuje o šampionu, već se tu sada pojavio Radnički", kazao je Lalatović.

Za Zvezdu je rekao da o njenoj snazi najbolje govori to što je igrala Ligu šampiona i pobedila Liverpul.

"Sa druge strane, o našoj snazi govore naši rezultati. Podsećam da smo mi na 30 utakmica u prvenstvu i tri u Kupu doživeli samo jedan poraz, da smo vezali 11 uzastopnih pobeda, što nas je dovelo do toga da se sasvim zasluženo nadjemo u ovoj poziciji i situaciji da igramo meč koji je možda i vredan titule. Moji igrači su su zbog svega što su uradili ove sezone zaslužili da igraju jednu ovakvu utakmicu i ja kao njihov trener očekujem da oni na Marakani pokažu koliko vrede i koliko mogu. Ovo je najbolja generacija koju sam trenirao u karijeri i šta god da se desi moje mišljenje o tome se neće promeniti", istakao je trener Radničkog.

Dodao je da će Radnički pokušati da igra najbolje moguće.

"Crvenoj zvezdi se ne sme pretiti. Zvezda je za mene najveći klub u Evropi sa najboljim navijačima i teško je pobediti je na njenom stadionu. Ali, pokazali smo da možemo da se nosimo sa njima. Nas čeka mnogo stvari koje moramo perfektno da odradimo na terenu kako bismo uopšte razmišljali o pozitivnom rezultatu", rekao je on.

"Zvezda je za nas isto ono što je Pari Sen Žermen bio za nju kada su igrali u Ligi šampiona. Naš cilj je da se nadigravamo, da im se suprostavimo na najbolji mogući način i pokušamo da iskoristimo da iskoristimo naše šanse. Zvezda je favorit, a naše je da damo sve od sebe i da pokažemo da smo sa pravom drugi na tabeli", dodao je Lalatović.

Utakmica će se igrati u subotu od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

(Beta, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track