FUTSALERI SRBIJE JEDNOGLASNI POSLE PORAZA U ARENI: Evo šta su rekli Orlovi posle meča sa Brazilom!
Foto: STARSPORT

OTOVRENO

FUTSALERI SRBIJE JEDNOGLASNI POSLE PORAZA U ARENI: Evo šta su rekli Orlovi posle meča sa Brazilom!

Fudbal -

Futsal reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Brazil u Areni s rezultatom 1:5 (1:2). Jedini gol za Orlove postigao je Rakić iz penala, dok su strelci za Brazil bili Gadeija (2), Danijel, Ferao i Rafael Rato.

Brazilci su se na ovaj način revanširali Srbiji za poraz u Nišu od 3:0.

"Kada smo izabrali Srbiju i Poljsku za rivale znali smo koga biramo. Srbija nas je iznenadila dobrom igrom u prvom meču, bila je to opomena za nas. Igrali su dobro protiv nas. Bilo je grešaka od strane sudija, pa sam malo nervoznije reagovao. Bez obzira što je prijateljski utakmica. Svidelo mi se dosta srpskih igrača, tehnički su dobri, u svoj tim bih izabrao golmana Aksentijević bio je sjajan. Tu je i broj 14 (Rajčević) ne bih da rizikujem izgovor prezimena (smeh). Peti put smo poraženi bez postignuto gola u istoriji. Izgleda će to biti češći slučaj jer futsal raste u celom svetu. Brazil, Rusija i Španija ne moraju da budu glavni u svetu. Mi srećni odlazimo iz Srbije", rekao je selektor Brazila Markinjos.

"Brazil nas je zasluženo pobedio, znali smo da će ovako biti. Nisu nas ozbiljno shvatili u prvoj utakmici, ali ovo je realna slika. Oni su najbolji na svetu, a mi smo dosta toga naučili. Imamo mesta za napredak, dali smo 100 odsto mogućnosti. Teško je igrati protiv ovakvog Brazil, agresivnog i jakog. Sve ovo je u sklopu priprema za kvalifikacije za SP", objasnio je selektor futsalera Srbije Goran Ivančić.

"Ovo je ogroman napredak za promociju futsala u našoj zemlji. Bilo je teško ponoviti nivo iz prve utakmice. Ovo je smer u kom treba da idemo ubuduće. Ronkaljo. Bilo je zadovoljstvo igrati protiv Srbije, ali i biti gost u ovoj divnoj zemlji. Nama su ove utakmice od velike pomoći u pripremama za Svetsko prvenstvo. Bez obzira na poraz, Srbija je ostvarila polovičan učinak sa jednom od najboljih futsal selekcija na svetu što pokazuje evidentan napredak našeg tima", zaključio je Miloš Simić.

Ove dve utakmice odigrane su u sklopu priprema za oktobar i start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srbija već u ponedeljak i utorak igra protiv Azerbejdžana, prvo u Zrenjaninu, a potom u Požarevcu.

Uvaženi gosti

Kokeza i Kovačević u publici

Drugu prijateljsku utakmicu između Srbije i Brazil pratili su i čelnici FS Srbije. U loži, ispred centralnog dela, bili su predsednik Slaviša Kokeza i sportski direktor Darko Kovačević. Meč je gledalo više od 10.000 ljudi.

Kurir sport

Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track