POSLEDNJA FAZA RASPLETA U SUPERLIGI: Zvezda protiv Radničkog overava titulu? Čukarički gostuje u Humskoj
Foto: Starsport©

PLEJ-OF I PLEJ-AUT

POSLEDNJA FAZA RASPLETA U SUPERLIGI: Zvezda protiv Radničkog overava titulu? Čukarički gostuje u Humskoj

Fudbal -

Rasplet u Superligi Srbije dostiže poslednju fazu, kreću plej-of i plej-aut, i ovog vikenda mogla bi da bude odlučena trka za titulu prvaka, jer se sastaju fudbaleri Crvene zvezde i niškog Radničkog na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Branilac trofeja ima četiri boda više od Nišlija i trijumfom bi stavio jednu ruku na pehar, pošto bi ostalo još samo pet kola posle toga.

Međutim, pitaju se i gosti na čelu s bivšim fudbalerom i trenerom Crvene zvezde Nenadom Lalatovićem, i pokušaće da naprave podvig kako bi drugom večitom rivalu zadali udarac, posle Partizana, ali i učinili trku jednom od najzanimljivijih poslednjih godina.

Pred praznim tribinama na stadionu u Humskoj, zbog kazne Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, igraju Partizan i Čukarički u borbi za kotu tri.

Upravo su se isti rivali, na istom mestu, sastali kada su crno-beli slavili u meču punom preokreta sa 3:2 na debiju u Humskoj Sava Miloševića, koji je pred ovaj meč odlučio da odvede ekipu u etno selo Stanišić i podigne joj moral.

Trenutno su bodovno poravnati i pobednik bi napravio ključan korak ka trećoj poziciji.

Velika neizvesnost vlada i u plej-autu, odnosno borbi za opstanak, gde praktično svi imaju šansu da sačuvaju superligaški status.

Kolo je otvoreno juče duelom plej-auta u Subotici između Spartaka i Rada, u kome je domaćin slavio sa 2:0.

"Fenjeraš" Zemun na "krovu" protiv Voždovca traži izlazi iz krize i sa dna tabele, Mačva u direktnom duelu čeka vranjanski Dinamo, kao i Radnik ekipu Bačke.

Večeras od 18.00 na Marakani se igra derbi Superlige Zvezda - Radnički Niš. Ako domaćin trijumfuje, gotovo sigurno će uzeti novu titulu. Kvota na keca je 1,38, a na duplu šansu X2 2,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Radnički.

Raspored utakmica,

juče Spartak - Rad 2:0.

Danas: Crvena zvezda - Radnički Niš (18), Mladost - Napredak (18), Radnik - Bačka (18), Mačva - Dinamo (19), Partizan - Čukarički (19), Vojvodina - Proleter (19), Voždovac - Zemun (19).

Plej-of: Crvena zvezda 42, Radnički 38, Partizan 27, Čukarički 27, Mladost 23, Napredak 21, Vojvodina 20, Proleter 19.

Plej-aut: Spartak 22, Radnik 19, Voždovac 19, Mačva 16, Bačka 13, Rad 11, Dinamo 10, Zemun 9.

kurir.rs / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track