BRAZILU I NEMAČKOJ ZLATO: Srbiji pohvale za organizaciju
Foto: Savez za školski sport

Završeno Svetsko prvenstvo u fudbalu za srednjoškolce

BRAZILU I NEMAČKOJ ZLATO: Srbiji pohvale za organizaciju

Fudbal -

Beograd je prethodnih osam dana bio centar sveta. Zasluge za to svakako pripadaju ljudima iz Saveza za školski sport, koji su bez greške organizovali Svetsko prvenstvo u fudbalu za srednjoškolce.

Čak 24 reprezentacije u muškoj i 16 u ženskoj takmičilo se za naslov najbolje na svetu. Na kraju u finalu Brazil je savladao Slovačku, a u ženskoj konkurenciji zlato je osvojila reprezentacija Nemačke pobedom nad Francuskom. Dečaci Srbije zauzeli su 15 mesto a devojčice Srbije deseto.

foto: Savez za školski sport

Sve je proteklo u najboljem mogućem redu. Podatak da su ukupno odigrane čak 144 utakmice, za nedelju dana, sam po sebi je veličanstven. Pohvale idu i generalnom sekretaru Saveza za školski sport Urošu Saviću, direktoru takmičenja Borisu Tomiću, zaposlenima u ovoj instituciji, delegatima svih utakmica i mnogima drugim koji su bili sjajni domaćini. Nije bilo lako, a po završetku Svetskog prvenstva utiske iznosi predsednik Saveza za školski sport Srbije, nekadašnji trofejni reprezentativac naše zemlje Željko Tanasković.

foto: Savez za školski sport

- Utisci su impresivni. Od momenta sletanja gostiju na beogradski aerodrom Nikola Tesla, od smeštaja, ishrane, kvaliteta terena, osam dana manifestacije, svi su prepuni pozitivnih utisaka. Igralo se na čak 11 velikih fudbalskih terena, osam u Beogradu i tri u Staroj Pazovi. Imali smo 876 učesnika, sportista i trenera i članova ekspedicija. A posebno me raduje i činjenica da smo Srbiju predstavili u jako lepom svetlu. Uz pomoć države, Ministarstva omladine i sporta, Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i Fudbalskog saveza Srbije, organizovali smo ovako prestižno takmičenje. Ističem i da su se ovde deca i družila, jer smo uz fudbal imali i sjajne Ceremonije otvaranja i zatvaranja. Takođe u sredu, kada je bio slobodan dan, svi su imali šetnju Kalemegdanom i centrom grada. A onda uveče i veče Nacija, kada su sve države u hali predstavile svoju kulturu i nacionalnu ishranu. Na kraju svi odlaze nasmejani i Beograd će pamtiti po lepom i siguran sam da će želeti ponovo da dođu – istakao je predsednik Saveza za školski sport Srbije, Željko Tanasković.

foto: Savez za školski sport

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track