SKANDAL! U SRBIJI BIJU I ŽENE SUDIJE: Mima Stanković udarena pesnicom i zavrtana joj ruka u Topoli! (VIDEO)
Foto: printscreen

NEVEROVATNO

SKANDAL! U SRBIJI BIJU I ŽENE SUDIJE: Mima Stanković udarena pesnicom i zavrtana joj ruka u Topoli! (VIDEO)

Fudbal -

U srpskom fudbalu više ništa ne može da iznenadi, ali prvi se desilo da je fizički napadnuta sudijska trojka sastavljena od dama!

Skandal se zbio na utakmici Prve lige Srbije u Topoli između domaćeg Karađorđa i ekipe TSC iz Kanjiže (0:1). Najgore je prošla Mima Stanković, koja je završila u Urgentnom centru posle povreda koje su joj nanele domaće fudbalerke. Kako je preneo Sportski žurnal, devojke koje su delile pravdu, pretrpele su i salve uvreda.

U Fudbalski savez Srbije dostavljen je i lekarski nalaz iz Urgentnog centra u Nišu u kojem se navedene povrede Stankovićeve. Sve je počelo kada je ona odsvirala kraj utakmice u kojoj su gošće došle do pobede u poslednjim trenucima.

Igračice Karađorđa su smatrale da je strelac Maja Ubović (i to golman!) prethodno napravila faul, a da ni korner posle koga je postignut gol nije trebalo da bude dosuđen. Nastao je stampedo prema arbitru, a kao glavni akter napada imenovana je domaća igračica sa brojem devet Aleksandra Stanojević. Kako se navodi, njoj se na teret stavlja "udaranje pesnicom i zavrtanje zgloba glavnom sudiji".

Kancelarija Disciplinske komisije FSS zatražila je i dodatne izjave golmana Dijane Mitić zbog pokušaja fizičkog napada, a navodi se da je na sudiju atakovala i Katarina Gajić. Slučaj iz Topole prijavljen je Fudbalskom savezu Srbije, odnosno Disciplinskoj komisiji. Izveštaj i dokumenta se već nalaze u kancelariji ovog tela i očekuje se reakcija.

Mima Stanković sa uspehom dugi niz godina nosi dres Mašinca iz Niša. Igrala je kratko i u Ligi šampiona za klub iz Slovačke, ali se vratila u Niš. Ona je završila studije na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nišu i odlučila da se bavi suđenjem.

Kurir sport/Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track