LIGA ŠAMPIONA OVO NE PAMTI, NA DVA MEČA 12 GOLOVA: Nestvarna utakmica u Mančesteru, VAR u 93. minutu izbacio Siti! Liverpul nemilosrdan prema Portu (VIDEO)
Foto: AP

U POLUFINALU TOTENHEM - AJAKS I BARSA - LIVERPUL

LIGA ŠAMPIONA OVO NE PAMTI, NA DVA MEČA 12 GOLOVA: Nestvarna utakmica u Mančesteru, VAR u 93. minutu izbacio Siti! Liverpul nemilosrdan prema Portu (VIDEO)

Fudbal -

Nestvarno veče u Ligi šampiona! Na dva meča 12 golova! U polufinale su se večeras plasirali Totenhem i Liverpul!

"Pevci" su u revanšu četvrtfinala poraženi u Mančesteru od Sitija 4:3, ali su dalje prošli zahvaljujući pobedi u prvoj utakmici u Londonu 1:0.

Pritom je VAR "građanima" poništio gol u 93. minutu!

Crveni Jirgena Klopa su, posle 2:0 na svom "Enfildu", i u Portu bili ubedljivi protiv "zmajeva" - 4:1.

U polufinalu će se sastati Totenhem - Ajaks i Barselona - Liverpul.

Polufinalni mečevi igraće se 30. aprila i 1. maja, odnosno 7. i 8. maja.

Čudesno veče na "Etihadu"! Ovakav spektakl se zaista ne pamti.

U 21. minutu bilo je 3:2!

Sterling je već u četvrtom minutu anulirao prednost "pevaca" iz prvog meča, ali je Son, inače strelac i jedinog gola prošle nedelje, sa dva pogotka, u sedmom i desetom minutu napravio preokret.

Međutim, Bernardo Silva je u 11. minutu izjednačio, a Sterling svojim drugim golom u 21. vratio prednost na stranu domaćina.

A onda zatišje... Do 59. minuta...

Aguero je bacio u delirijum navijače Sitija postigavši gol za 4:2. To je bio rezultat koji njegov tim vodi u polufinale.

Ali, rezervista Ljorente je u 73. minutu posle kornera KUKOM poslao loptu u mrežu za 4:3. Turski sudija Čakir je konsultovao VAR i konstatovao da Španac nije igrao rukom, pa je priznao gol.

To nije bio kraj drame, jer je u 93. minutu Sterling treći put zatresao mrežu Lorisa, pa je nastala opšta ludnica na "Etihadu", ali je Čakir, posle nove konsultacije sa kolegama iz VAR sobe, poništio gol! Asistent Aguero je bio u ofsajdu!

Tuga pregolema za "građane" za istorijski uspeh "pevaca".

Liverpul je bio nemilosrdan prema Portu. Domaćin je krenuo hrabro na goste sa "Enfilda", ali nije uspeo da savlada Alisona Bekera.

Kada je Mane u 26. minutu, maltene u prvom ulasku fudbalera Liverpula u kazneni prostor Porta, doveo crvene u vođstvo, svima je postalo jasno da je to kraj dvomeča.

Salah je u 65. minutu duplirao prednost Klopovog tima, a četiri minuta kasnije je Militao spasao čast "zmajeva" - 1:2.

Međutim, do kraja su Firmino (77. minut) i Van Dajk (84. minut) dokusurili Porto za konačnih 4:1.

TOK MEČEVA:

KRAJ!

90+3. minut - PONIŠTEN GOL STERLINGA ZBOG OFSAJDA POSLE GLEDANJA VAR-a!

84. minut - PORTO - LIVERPUL 1:4 - VAN DAJK! Holanđanin se upisao u strelce glavom posle kornera.

77. minut - PORTO - LIVERPUL 1:3 - FIRMINO! Milner je centrirao, a Brazilac glavom poslao loptu ispod Kasiljasa.

74. minut - MANE PROMAŠIO NEMOGUĆE! Henderson je fantastično proigrao Senegalca, koji je obišao Kasiljasa i prebacio prazan gol.

73. minut - MANČESTER SITI - TOTENHEM 4:3 - LJORENTE! Španac je gol dao kukom, a VAR je potvrdio da nije igrao rukom.

68. minut - PORTO - LIVERPUL 1:2 - MILITAO! Posle kornera Militao, inače budući fudbaler Real Madrida, glavom je poslao loptu u mrežu.

65. minut - PORTO - LIVERPUL 0:2 - SALAH! Divna asistencija Aleksander-Arnolda i rutinska egzekucija Egipćanina.

59. minut - MANČESTER SITI - TOTENHEM 4:2 - AGUERO! De Brujne je proigrao Aguera, koji je neodbranjivo šutirao! "Građani" imaju rezultat koji ih vodi dalje.

57. minut - Šut Salaha - tek drugi udarac fudbalera Liverpula večeras.

56. minut - Sada Totenhemu preti i David Silva, ali je njegov udarac glavom završio pored gola.

54. minut - "Građani" pritiskaju "pevce", sada je De Brujne opasno ugrozio gol, ali je njegov šut odbranio Loris.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Mančester siti - Totenhem 3:2, Porto - Liverpul 0:1

41. minut - Sisoko se povredio i ne može da nastavi meč, menja ga Ljorente.

36. minut - Posle uraganskih 20-ak minuta na "Etihadu" i pet golova, situacija se malo smirila. Na "Dragau" su domaćini psihološki pali posle primljenog gola.

26. minut - PORTO - LIVERPUL 0:1 - MANE! U jeku napada Porta, Mane je zatresao mrežu domaćina. Sudija Makeli je poništio gol smatrajući da je Senegalac bio u ofsajdu, ali je posle konsultacija sa VAR-om, promenio odluku i pokazao na centar.

Portu sada za prolaz dalje treba četiri gola, a da ne primi nijedan...

foto: printscreen

24. minut - Porto i dalje pritiska Liverpul. Crveni ne uspevaju da iznesu loptu. Sada je i Braimi bio u dobroj poziciji, ali mu je šut izblokirao Matip.

21. minut - MANČESTER SITI - TOTENHEM 3:2 - STERLING! De Brujne je centrirao sa levog krila, lopta je prošla do "druge" stative, odakle ju je Sterling poslao u mrežu.

"Građani" su ponovo na gol od polufinala.

16. minut - U Portu nema golova, ali je Musa Marega imao dve, tri šanse za domaćina.

11. minut - MANČESTER SITI - TOTENHEM 2:2 - BERNARDO SILVA! Portugalac je ostao sam nadomak gola, šutirao je, lopta je zakačila Rouza i prevarila Lorisa.

10. minut - MANČESTER SITI - TOTENHEM 1:2 - SON! Drugi gol reprezentativca Južne Koreje večeras, a treći u dva meča sa "građanima"! Dobio je loptu od Eriksena, a onda sa 15 metara, malo iskosa sa leve strane snažno i precizno pucao u suprotni ugao. Kao i kod prvog gola gostiju, i sada je pogrešio Laport.

7. minut - MANČESTER SITI - TOTENHEM 1:1 - SON! Laport je nespretno reagovao, Son je snažno šutirao sa ivice šesnaesterca, golman Ederson je zakačio loptu, ali je ona ipak završila u mreži.

4. minut - MANČESTER SITI - TOTENHEM 1:0 - STERLING! Lopta je došla do Sterlinga na levoj strani, on je ušao u kazneni prostor i precizno naciljao suprotni ugao Lorisovog gola.

1. minut - Utakmice su počele.

SASTAVI:

U prvim utakmicama, odigranim prošle nedelje, kao domaćini su slavili Totenhem 1:0 i Liverpul 2:0.

U utorak su se u polufinale plasirali Barselona i Ajaks. Šampion Španije je, posle minimalne pobede na "Old Trafordu", na "Nou Kampu" trijumfovao 3:0, dok su "kopljanici", posle 1:1 u Amsterdamu, načinili iznenađenje u Torinu - 2:1.

Barselona u polufinalu čeka boljeg iz revanša u Portu, a Ajaks narednog rivala dobija u Mančesteru.

Mančester sitiju su se do prošlog utorka davale najveće šanse za osvajanje trofeja u Ligi šampiona, a onda su ih "pevci" značajno umanjili. Zapravo, učinio je to Hjung-min Son golom u finišu utakmice, kada je Totenhem već bio ostao bez Harija Kejna, koji se povredio. Ubojitog napadača neće biti ni večeras u revanšu, ali Totenhem je pokazao da ume i bez kapitena.

Pre svega toga, "građani" su imali najbolju moguću priliku, ali je Serhio Aguero promašio penal u ranoj fazi meča (udarac Serhija Aguera odbranio Ugo Loris).

Poraz od Totenhema im je bio tek drugi u poslednjih 25 mečeva u svim takmičenjima, u kojima su mreže rivala tresli čak 75 puta, a primili samo 13 golova.

Inače, Siti i Totenhem će se sresti na "Etihadu" i u subotu u 35. kolu Premijer lige, što će im biti treći susret za 11 dana.

Liverpul je "viđen" u polufinalu, ne samo zbog 2:0 na "Enfildu", već i zbog realno kvalitetnije ekipe. Međutim, na "Dragau" nećete videti belu zastavu.

Ovi rivali sastali su se i prošle sezone, tada u osmini finala, kada je posle 0:0 u Liverpulu, tim Jirgena Klopa u Portugalu bio nemilosredan - 5:0.

Liverpul je u odličnoj je formi, nije doživeo poraz u 16 mečeva zaredom u svim takmičenjima, prvi je na tabeli Premijer lige (sa mečom više od Mančester sitija)… Na papiru, sve je na strani crvenih, ali...

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track