TRENERI PARTIZANA I RADNIČKOG SLOŽNI: Crno-beli bolji za jedan gol!
Foto: Starsport©

ODJECI MEČA U HUMSKOJ

TRENERI PARTIZANA I RADNIČKOG SLOŽNI: Crno-beli bolji za jedan gol!

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je posle večerašnje pobede svog tima da je zadovoljan igrom protiv Radničkog i istakao da su crno-beli pokazali da mogu da igraju protiv Nišlija i da mogu da budu bolji.

"Mislim da je zasluženo, da smo bili bolji bar za taj jedan gol. Mislim da smo mogli i više od toga, ali objektivno je danas bila jako teška utakmica. Radnički je izašao onako kako sam očekivao, zaista je bila teška borba svih 90 minuta, pravi ritam, čak bih se usudio da kažem iznad nivoa našeg fudbala u ovom momentu. To je ono pravo, momci su izdražli 90 minuta", rekao je Milošević novinarima posle utakmice.

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras Radnički iz Niša sa 1:0 u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

"Nismo dozvoli Radničkom neke ozbiljne šanse, dali smo gol i uspeli smo da ne primimo gol kući. Ali, ovo je prvo poluvreme, čeka nas revanš koji je takodje biti paklen. Za sada mogu da budem zadovoljan, čestitke mojim momcima i igračima Radničkog, fenomenalna utakmica", rekao je Milošević.

Milošević je kazao da veruje da je njegova ekipa u blagoj prednosti pred revanš.

"Nama u Nišu odgovaraju dva rezultata tako da ćemo se ponašati kao liga. Ja bih rekao da smo u blagoj prednosti, ali treba sve to potvrditi, neće biti lako tamo. Momci su pokazali da imam razloga da verujem u njih i u prolaz, pokazali su da mogu da igraju protiv Radničkog i da mogu da budu bolji", rekao je Milošević.

On je naveo da oseća da njegova ekipa polako kreće u dobrom smeru i ponovio je da je prezadovoljan pobedom.

"Treba nam treba i taj kontinuitet rezultatski zbog psihološkog stanja i još većeg samopouzdanja. Mislim da ćem nam u tom aspektu značiti ova pobeda mnogo više. Znali smo da danas nećemo rešiti pitanje ulaska u polufinale, ali sa te druge strane jako bitna pobeda da vežemo dva dobra rezultata uz dve dobre igre", rekao je Milošević.

Revanš je na programu tek za mesec dana, a Milošević veruje da će crno-beli do tada biti još bolji.

"Ostaje nam samo da dobro rasporedimo snage, ali mislim da ćemo još bolje izgledati do tada, sa još većim samopouzdanjem", rekao je on.

Upitan da li je 1:0 dovoljno, Milošević je kazao:

"S obzirom na protivnika i na to šta nas čeka u Nišu ni 3:0 možda ne bi bilo dovoljno, a možda će i ovih 1:0 biti više dovoljno. Ne bih se bavio prognozama, nezahvalno je, mogu samo da kažem da sam zadovoljan".

Trener Radničkog Nenad Lalatović naveo je da je Partizan bio bolji za taj jedan gol, ali je istakao da veruje da će crno-belima biti mnogo teže u revanšu.

"Partizan je možda bio bolji za taj jedan gol. Nadao sam se da ćemo postići taj izjednačujući gol, ali i ovako se nadamo prolasku u finalu. Ja sam prošle godine Partizan dobio sa Čukaričkim 4:2, pa smo ovde izgubili 2:0, tako da nam ovaj rezultat daje nadu da možemo da uđemo u finale", rekao je Lalatović.

Lalatović je pre ove prve utakmice rekao da su šanse za prolaz u finale pola-pola, i sada isto misli.

"I sada su 50:50. Biće im jako teško na Čairu, nije ovakav teren, mi na tom terenu treniramo, tamo neće ići lopta baš lako i mislim da ćemo biti u prednosti. Biće tamo mnogo teže nego danas, u to budite sigurni", rekao je Lalatović.

(Beta, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track