VOJVODINA GOSTUJE U KRUŠEVCU Krivokapić: Da se nadigravamo i afirmišemo mlade
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

VOJVODINA GOSTUJE U KRUŠEVCU Krivokapić: Da se nadigravamo i afirmišemo mlade

Fudbal -

Trener fudbalera Vojvodine Radovan Krivokapić rekao je da novosadska ekipa do kraja šampionata želi da se nadigrava sa protivnikom i afirmiše mlade igrače.

"Sutra nas očekuje Napredak, protivnik sa kojim smo, ne tako davno, već odigrali jedan prvenstveni meč, koji je bio uzbudljiv i neizvestan do samog kraja. Mladost maltene kao i sve ostale ekipe, opasni su u ofanzivnom delu i imaju brze i nepredvidive bočne igrače", rekao je Krivokapić.

U drugom kolu plej-ofa Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Napretka u Kruševcu.

Vojvodina je osma na tabeli sa 20 bodova, dok je Napredak sedmi sa bodom više.

"Za ovaj meč smo se pripremali kao i za svaki drugi, ali sa većom željom nego što je to bio slučaj uoči utakmice protiv Proletera, jer svi zajedno želimo da se iskupimo za taj poraz i nadoknadimo propušteno iz tog susreta. Tada smo praktično imali tri boda u džepu, ali smo promašili naše šanse", rekao je trener Vojvodine.

Pred početak sezone, Vojvodina je kao cilj postavila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Međutim, kako je sezona odmicala, postajalo je jasno da se taj cilj neće tako lako ostvariti.

"Kada su se određivali ciljevi pred početak sezone, ja nisam bio ovde, a ono što je postavljeno ispred mene, to je i ispunjeno. Izborili smo plasman u plej-of i afirmisali smo dosta mladih igrača, a mislim da je, u ovom trenutku, priča o Evropi nerealna i da to ne treba postavljati pred igrače", rekao je Krivokapić.

On je istakao da je ekipa posle meča protiv Partizana bila emotivno ispražnjena, kao i da se ta ispražnjenost videla i u poslednjih 20 minuta protiv Proletera.

"Svaka čast momcima na onome što su izdržali u prethodnom periodu", rekao je Krivokapić.

"Sada želimo da se nadigravamo sa protivnikom i afirmišemo mlade igrače, pa će zato sutra u protokolu biti dva nova lica, Bjeković i Jakovljević, jer smo na tim pozicijama deficitarni pred ovaj susret. I u narednim mečevima, mladima ćemo pružati šansu, a nadam se da će Topić, Savić, Mitrović i Tegeltija uskoro potpisati profesionalne ugovore. Svima njima želim da ukažem priliku, ali od njih zavisi da li žele da igraju za Vojvodinu", naveo je Krivokapić.

Meč između Napretka i Vojvodine igra se sutra na stadionu "Mladost" od 17.00.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track