Najnovije vesti

CRVENO-BELA KRV! Humana akcija Zvezde: Odličan odziv davalaca!
Foto: FK Crvena Zvezda

humana akcija

CRVENO-BELA KRV! Humana akcija Zvezde: Odličan odziv davalaca!

Fudbal

Prvi od dva dana 16. akcije "Crveno-bela krv" obeležio je odličan odziv humanih zvezdaša, pa nas od cilja, 900 jedinica krvi, deli još 384 jedinice.

U Medija centru stadiona "Rajko Mitić" danas je počela akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i do kraja prvog dana prikupljeno je 312 jedinica krvi.

Još jednom se veliki broj humanih ljudi odazvao i dao doprinos u održanju lepe tradicije pomaganja. Preko potrebne zalihe krvi prikupljaće se i sutra, od 10 do 18.30 časova, a osim što će spasiti nečiji život, svi učesnici akcije će dobiti na poklon i kartu za večiti derbi zakazan za četvrtak od 19 časova.

Akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv i verujemo da će tako biti i sada, što potvrđuje broj dosadašnjih davalaca.

Podsetimo, akcija je već održana u Vranju, prethodne srede, gde je skupljeno 110 jedinica krvi, a danas je završeno prikupljanje krvi u Nišu gde je skupljeno 94 jedinice.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

Svako ko ovaj put odluči da pomogne nekome ujedno će dati i doprinos još jednoj akciji i najavi spektakla koji nas očekuje 19. maja - nadamo se, proslavi 30. titule i proslavi 30. rođendana Delija koje se kroz svoje postojanje bave i humanitarnim radom. Zato je sada put cilj 900 davalaca krvi, a upravo se ta brojka dobije kada se 30 pomnoži sa 30.

U Zvezdi veruju da će do sutra prikupiti još 384 jedinica koje nedostaju!

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...