MITROVIĆ NA METI POLICIJE: Odlazak srpskog fudbalera iz Anderlehta pod istragom!
Foto: Twitter

češljanje papira

MITROVIĆ NA METI POLICIJE: Odlazak srpskog fudbalera iz Anderlehta pod istragom!

Fudbal -

Belgijaska policija upala je u prostorije Anderlehta kako bi zaplenila svu dokumencija vezanu za brojne sumnjive transfere fudbalera! Nama je najzanimljivije što se istraga bazira na transferu Aleksandra Mitrovića za 18,5 miliona evra iz Anderlehta u Njukasl.

Više od 30 policijskih agenata upalo je u prostorije Anderlehta i Fudbalskog saveza Belgije kako bi istražilo nelegalne radnje prilikom prodaje fudbalera.

Tako je glasila informacija koja se pojavila u gotovo svim belgijskim medijima. U nastavku je usledilo objašnjenje da se dobar deo istrage odnosi na prelazak Aleksandra Mitrovića koji se desio 2015. godine! Takođe, mediji u Belgiji navode da je predmet istrage i učešće menadžera Pinija Zahaviju u kompletnom poslu.

Koliko je priča otišla daleko vidi se i iz upada policije u kuću advokata Anderlehta koji ga je zastupao 2015. godine. On je učestovavao u svim transferima koje je radila tadašnja uprave, a za koje su sumnja da nisu bili potpuno čisti.

Što se tiče fudbalskog Saveza, čelnici ove organizacije saopštili su da stoje na raspologanju policiji za svaki vid saradnje. Posebno je zanimljivo što ova istraga nije povezana sa velikom i višemesečnom akcijom policije "čiste ruke" koja se sprovodi u tamošnjem fudbalu.

Mitrovićevi transferi

Partizan - Anderleht 5.000.000 evra 30. avgust 2013. godine

Anderleht - Njukasl 18.500.00 evra 21. jul 2015. godine

Njukals - Fulam 20.200.000 evra 30. jul 2018. godine

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track