ČUDESNO FINALE U PARIZU: PSŽ vodio 2:0, Ren stigao do izjednačenja, Sveci pali posle penala! Ne pomažu ni majstorije Nejmara (VIDEO)
Foto: AP

PRVI TROFEJ OD 1971.

ČUDESNO FINALE U PARIZU: PSŽ vodio 2:0, Ren stigao do izjednačenja, Sveci pali posle penala! Ne pomažu ni majstorije Nejmara (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Rena osvojili su Kup Francuske pobedom u finalu protiv Pari Sen Žermena posle penala.

U čudesnom meču na stadionu "Francuska" posle 90 minuta bilo je 2:2, u produžetku nije bilo golova, a Ren je bio bolji u penal seriji - 6:5.

PSŽ je vodio 2:0, ali je Ren uspeo da dođe do izjednačenja i produžetaka.

Nejmar je prvi put bio starter u timu Tomasa Tuhela posle oporavka od povrede i odmah je pokazao koliko je nedostajao "svecima" - u 13. minutu je iz kornera asistirao Daniju Alvešu za golčinu iz voleja, a u 21. se i sam na maestralan način upisao u strelce.

Međutim, Kimpembe je u 40. minutu autogolom "pogurao" Ren, koji je do izjednačenja došao u 66. minutu preko Meksera.

U 118. minutu Mbape je dobio direktan crveni karton zbog grubog prekršaja đonom na potkolenicu Da Silve.

Usledila je penal serija u kojoj su svi izvođači bili sigurni dok Nkunku u šestoj seriji nije prebacio gol i doneo veliku radost igračima i navijačima Rena.

Renu je to treći trofej u Kupu Francuske, a prvi posle 1971.

PSŽ je već odbranio titulu prvaka Francuske, ali navijačima pariskog kluba ostaje gorak ukus, jer su iz Lige šampiona eliminisani već u osmini finala i to posle šokantnog revanša sa Mančester junajtedom na "Parku prinčeva" (1:3), a u Kupu i Liga kupu su ostali bez trofeja.

Arsenal se opasno kocka s mestom u Ligi šampiona, a ako danas (13.00) ne pobedi u Lesteru biće baš u teškoj situaciji. Kvota na dvojku je 2,45, a ako ne verujete u Tobdžije, kvota na keca je 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lester - Arsenal.

Pre večerašnjeg finala predsednik Francuske Emanuel Makron pozdravio se sa svim akterima meča.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track