KREATIVNOSTI MU NIKADA NIJE NEDOSTAJALO: Dejan Stanković na NESVAKIDAŠNJI način čestitao rođendan Nenadu Milijašu! (FOTO)
Foto: Starsport©

SJAJNO

KREATIVNOSTI MU NIKADA NIJE NEDOSTAJALO: Dejan Stanković na NESVAKIDAŠNJI način čestitao rođendan Nenadu Milijašu! (FOTO)

Fudbal -

Nenad Milijaš, kapiten fudbalskog kluba Crvena zvezda, rođen je 30. aprila 1983. godine u Beogradu, pa tako danas slavi svoj 36. rođendan.

Milijašu je bivši fudbaler i saigrač iz reprezentacije Dejan Stanković na svom Instagramu čestitao rođendan na veoma originalan način.

Stanković je obajvio fotografju postava reprezentacije Srbije u kojoj su igrali obojica u sastavu uz dodatak torte pored imena sadašnjeg kapitena Zvezde, aludirajući na slavljeničku čestitiku.

Pretpostavlja se da je fotografija još iz vremena 2010. godine dok su obojica zajedno igrali za Orlove.

foto: Printscreen

Podsetimo, Nenad je karijeru počeo u ekipi Zemuna za koji je nastupao od 2000. do 2005. godine. U redove crveno-belih stigao je u zimskom prelaznom roku 2006. godine i već u prvoj polusezoni osvojio je duplu krunu. Odigrao je deset utakmica u šampionatu uz četiri pogotka, dok je u Kupu nastupio u dva meča. Postigao je pobedonosni gol u prvenstvu protiv Rada (1:0) i dva protiv Smedereva u trijumfu od 2:0. Trofeji nisu menjali vlasnika ni naredne sezone. Milijaš je u šampionatu 2006/07 igrao na 25 utakmica uz pet postignutih pogodaka, od kojih je jedan Zvezdi praktično obezbedio titulu, kada je bombarder crveno-belih pogodio sa bele tačke protiv Partizana u Humskoj za pobedu od 2:1 u 130. večitom derbiju. U osvajanju Kupa zabeležio je pet odigranih utakmica uz jedan gol i to u polufinalu protiv Partizana sa velike udaljenosti u 15. minutu za pobedu od 1:0.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Crveno-beli u to vreme nisu uspeli da se dokopaju grupne faze Lige šampiona iz dva pokušaja. Prvo je Milan bio uspešniji u poslednjoj rundi kvalifikacija 2006. godine. UEFA je mogla da izbaci italijanski klub zbog nameštanja u Seriji A, ali to nije učinila, dok se 2007. godine isprečio škotski Glazgov Rendžers, pa je Zvezda takmičenje nastavila u Kupu UEFA, gde je Milijaš postigao spektakularan pogodak protiv Bajerna u Beogradu, a crveno-beli su ispustili prednost od 2:1 u samom finišu utakmice i na kraju izgubili rezultatom 2:3. Šampionat Srbije 2007/08 Zvezda je završila bez poraza, ali je imala mnogo nerešenih rezultata, pa je na kraju bila druga iako je savladala Partizan u 132. večitom derbiju sa 4:1 na domaćem terenu. Milijaš je na tom meču postigao gol iz penala i postavio konačan rezultat, a utakmica je odigrana bez prisustva publike zbog kazne. Ekipa je u Kupu zaustavljena u polufinalu protiv Partizana rezultatom 2:3, a Milijašu je poništen regularan pogodak i taj meč se smatra početkom brojnih i raznovrsnih odluka na štetu Crvene zvezde koje su usledile narednih godina. Milijaš je u sezoni 2007/08 ukupno odigrao 42 meča u svim takmičenjima i postigao 12 golova, samo tri manje od prvog strelca ekipe Nenada Jestrovića. Zvezda je vrlo loše odigrala sezonu 2008/09 i završila na trećem mestu na tabeli, a Milijaš je bio prvi strelac tima sa čak 18 golova na 33 utakmice u šampionatu. U sezoni za zaborav odigrao je ukupno 39 utakmica u svim takmičenjima (najviše u timu) i sa 23 pogotka bio ubedljivo najbolji strelac i igrač kluba, a proglašen je i za najboljeg fudbalera prvenstva Srbije. Postigao je dosta atraktivnih golova iz slobodnih udaraca i sa većih udaljenosti zahvaljujući svom snažnom i preciznom šutu levom nogom.

Od 2009. do 2012. godine nastupao je za engleski Vulverhempton, gde je za tri sezone odigrao 62 ligaške utakmice uz četiri pogotka.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 25 mečeva i postigao četiri gola. Debitovao je 6. septembra 2008. u pobedi od 2:0 protiv Farskih Ostrva. Bio je standardan u kvalifikacijama za Mondijal u Južnoj Africi 2010. godine, kada je postigao važan pogodak u Beogradu protiv Francuske iz jedanaesterca u remiju (1:1), koji je odgovarao našoj selekciji. Odigrao je jedan meč na tom Svetskom prvenstvu i to u porazu od Gane (0:1).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja