MESI JE SVEMOGUĆ: Argentinac razbio Liverpul i odveo Barselonu nadomak finala Lige šampiona! O njegovom drugom golu dugo će se pričati (VIDEO)
Foto: AP

SUAREZ NAČEO "SVOJE", A ONDA JE NA SCENU STUPIO LEO

MESI JE SVEMOGUĆ: Argentinac razbio Liverpul i odveo Barselonu nadomak finala Lige šampiona! O njegovom drugom golu dugo će se pričati (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Barselone pobedili su Liverpul na "Nou Kampu" 3:0 (1:0) u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Šampion Španije je stekao ogromnu prednost pred revanš koji će se sledećeg utorka igrati na "Enfildu".

Barsa je večerašnjim ubedljivim trijumfom došla nadomak finala koje će se 1. juna igrati u Madridu na stadionu "Vanda Metropolitano".

Drugog finalistu daće bolji iz dvomeča između Ajaksa i Totenhema, a "kopljanici" su iz Londona kući na revanš poneli prednost od 1:0.

Meč na "Nou Kampu" je bio čudan, a Lionel Mesi je pokazao da je svemoguć!

Liverpul je napadao, a domaćin davao golove!

Gosti iz Engleske su bili bolji u uvodu meča, ali ih je presekao gol Luisa Suareza u 26. minutu. Đordi Alba je centirao između Van Dajka i Matipa, Urugvajac se ubacio između dvojice Liverpulovih štopera, uklizao na petercu i sproveo loptu u mrežu. Suarez nije imao milosti prema bivšem klubu - 1:0.

Mane je imao priliku da izjednači još u prvom poluvremenu, ali je, iako neometan, sa 11, 12 metara šutirao preko gola.

Tim Jirgena Klopa je tek u drugom poluvremenu dodao gas. Tada je golman Ter Štegen tri puta odlično intervenisao i sprečio slavlje gostiju sa "Enfilda".

A onda se Liverpulu dogodio Lionel Mesi!

U jeku napada gostiju, domaćin je duplirao prednost. Luis Suarez je pogodio prečku, lopta se odbila do Mesija, koji se bukvalno ušetao u gol!

U 82. minutu Argentinac je postigao čudesan gol, iz slobodnjaka sa 30 metara!

Ovaj meč Mesi će dugo pamtiti. Na dan kada je postigao prvi gol za prvi tim Barselone, 14 godina kasnije je sa dva pogotka presudio Liverpulu, zabeleživši 600. gol u karijeri! Pritom, 100. put je nosio kapitensku traku.

Liverpul ni u finišu nije odustajao od juriša ka golu, ali u 84. minutu nije ni imao sreće. Rakitić je izbacio loptu sa gol linije posle šuta Firmina, a onda je Salah pogodio stativu.

Klop i njegova ekipa mogli su da budu surovo kažnjeni, jer je Barsa u sudijskoj nadoknadi imala još tri velike prilike iz kontri, ali nijednu nije iskoristila, pa je ostalo OGROMNIH 3:0!

TOK MEČA:

KRAJ - 3:0

90+6. minut - Barsa je u sudijskoj nadoknadi mogla da postigne još tri gola iz kontri, ali je sve te šanse propustila.

84. minut - AU, ŠTA SU PROMAŠILI GOSTI! Rakitić je izbacio loptu sa gol linije posle šuta Firmina, a onda je Salah pogodio stativu.

82. minut - BARSELONA - LIVERPUL 3:0 - MESI! Kakva majstorija iz slobodnog udarca! Ovo je 600. gol Mesija u karijeri!

79. minut - Firmino zamenio Vajnalduma.

75. minut - BARSELONA - LIVERPUL 2:0 - MESI! U jeku napada gostiju, domaćin je duplirao prednost. Luis Suarez je pogodio prečku, lopta se odbila do Mesija, koji se bukvalno ušetao u gol! Ovo je 11. gol najboljeg strelca Lige šampiona.

70. minut - Liverpul ne prestaje da pritiska Barselonu, koja je na samo pet šuteva u dosadašnjem toku meča.

67. minut - Šut je oprobao i Gomez - neprecizno.

63. minut - Vidal je bio u prilici, ali je, umesto da šutira, pokušao da proigra Suareza i to je loše učinio.

60. minut - Prva izmena kod Barselone. Izašao je ofanzivni Kutinjo, a ušao desni bek Semedo, pa će formacija biti promenjena iz 4-3-3 u 4-4-2.

59. minut - Ponovo Ter Štegen! Odlična akcija Liverpula! Salah je centrirao, Mane propustio loptu, a na nju natrčao Miler, koji je šutirao, ali je golman Barse ponovo bio sjajan.

55. minut - Liverpulje u drugom poluvremenu daleko agresivniji od domaćina i ima znatno veći posed lopte.

53. minut - Sjajan šut Salaha, ali Ter Štegen ponovo fantastičan.

47. minut - Stala su srca navijačima Barselone posle šuta Milnera, ali je Ter Štegen fantastično intervenisao. Bio je ovo prvi šut gostiju u okvir gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

foto: EPA/Alberto Estevez

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:0

43. minut - Kada je lopta već pobegla, Milner se zaleteo i "izneo" Mesija van terena, ali je prošao nekažnjeno, Kujpers ga je samo usmeno opomenuo.

35. minut - Velika šansa za Liverpul! Mane je pobegao Pikeu i Robertu, ali je onda sa 11, 12 metara loptu poslao preko gola.

foto: AP

32. minut - Barsine kontre su strašne, naročito kad ih "vuče" Mesi. Ove se završila duplim pasom Luisa Suareza i Kutinja, ali bez završnog udarca.

TO JE BARSIN 500. GOL U LIGI ŠAMPIONA!

26. minut - BARSELONA - LIVERPUL 1:0 - LUIS SUAREZ! Đordi Alba je centirao između Van Dajka i Matipa, Urugvajac se ubacio između dvojice Liverpulovih štopera, uklizao na petercu i sproveo loptu u mrežu.

24. minut - Keita ne može da nastavi meč, zamenio ga je Henderson, koji od Milnera preuzima kapitensku traku.

20. minut - Ukazuje se pomoć Keiti posle faula Rakitića. Henderson je odmah počeo da se zagreva.

15. minut - Šut Kutnja, brani Alison Beker.

13. minut - U gužvi pred golom Liverpula Matip je igrao rukom, Mesi i saigrači su tražili penal, ali Kujpers čak nije tražio ni VAR.

10. minut - Gosti imaju veći posed lopte u uvodnim minutima.

5. minut - Sada je na drugoj strani Mane krenuo sam ka golu, ali je pao posle duela sa Pikeom, a Kujpers je pokazao da se igra nastavi.

4. minut - Prva velika opasnost! Rakitić je došao nadomak gola, hteo je da proigra nekog od saigrača u sredini, ali je njegov centaršut izblokiran. Domaći navijači su se ponadali autogolu, ali je Barsa dobila samo korner.

1. minut - Sudija Kujpers je dao znak da meč počne!

SJAJNA KOREOGRAFIJA NAVIJAČA BARSELONE SA JASNOM PORUKOM: "SPREMNI DA OBOJIMO EVROPU"!

foto: EPA/Enric Fontcuberta
foto: Printskrin
foto: Printskrin

SASTAVI:

Trener Liverpula Jirgen Klop napravio je dva iznenađenja - na klupi je ostavio nedovoljno oporavljenog Roberta Firmina, a posle dugog oporavka od povrede u sastavu je Džo Gomez.

Svetski bukmejkeri su jasni - ko od ova dva giganta prođe do završne predstave na madridskom stadionu "Vanda Metropolitano" 1. juna, biće favorit, svejedno da li igrao sa Ajaksom ili Totenhemom (Kopljanici imaju prednost iz Londona - 1:0).

I Barselona i Liverpul imaju po pet titula prvaka Evrope (kao i Bajern), a ispred njih su samo Milan (sedam) i neprikosnoveni Real Madrid (13).

I Barsa i Liverpul su igrali po osam finala. Barselona je poslednji put na krovu "starog kontinenta" bila pre četiri godine, a Liverpul 2005.

Dobra forma Lionela Mesija je najveća snaga Barselone, kao i činjenica da je u La Ligi završila posao, jer je u subotu i matematički obezbedila 29. titulu. S druge strane, Liverpul se na domaćim terenima grčevito bori za prvu premijerligašku titulu.

Za dvojicu fudbalera Barselone ovi mečevi će imati poseban značaj. Reč je o Luisu Suarezu i Filipeu Kutinju, koji su u Kataloniju stigli direktno iz Liverpula. Urugvajac je tim putem prošao 2014, a Brazilac pre godinu i po.

"Uvek se rado setim vremena provedenog na 'Enfildu'. Liverpulu sam na svemu zahvalan, ali sada branim boje Barselone i time se ponosim", izjavio je Urugvajac.

Jedan igrač je već učestvovao u borbama Barselone i Liverpula. To je, naravno, Lionel Mesi. Argentinac je odigrao oba meča za tim Franka Rajkarda 2007, ali je na kraju tugovao, jer je u četvrtfinale Lige šampiona prošao Liverpul. Ipak, Mesi voli da igra protiv rivala iz Engleske, kojima je dao 24 gola na 32 utakmice.

Mesi je lider na listi strelaca ovosezonske Lige šampiona sa deset pogodaka, dok su fudbaleri ekipe Jirgena Klopa "podelili" golgeterski učinak, pa su mreže rivala po četiri puta tresli Salah, Firmino i Mane.

Revanš između Liverpula i Barselone na "Enfildu" igraće se u utorak, 8. maja.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track