VLADIMIR JUGOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZKU O SRPSKOM FUDBALU: Kako Krstajić može u isto vreme da bude SELEKTOR i PREDSEDNIK? Mora poštenije, u Srbiji svako može da bude trener!
Foto: @starsport

oštro

VLADIMIR JUGOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZKU O SRPSKOM FUDBALU: Kako Krstajić može u isto vreme da bude SELEKTOR i PREDSEDNIK? Mora poštenije, u Srbiji svako može da bude trener!

Fudbal -

Ikona srpskog fudbala, Vladimir Jugović, potpuno otvoreno je govorio o trenutnoj situaciji u našem fudbalu.

Legendarni as, koji je sa Crvenom zvezdom i Juventusom bio šampion Starog kontinenta, pomno prati dešavanja u srpskom fudbalu.

Jugović smatra da je struka veliki problem.

"Trener mora da ima integritet, da patentira i sačuva svoje ideje, da bude autonoman i da ne podleže pritiscima lažnih savetnika. Meni je žao što Paunović nije u našem fudbalu, što Drula ne radi nigde i što Ljupko nikada nije bio selektor reprezentacije. Kao navijač, moram da verujem u Krstajića i da ga podržim na putu ka Evropskom prvenstvu, ali mi je neshvatljivo da neko u isto vreme može da bude predsednik jednog kluba i da obavlja funkciju selektora reprezentacije", rekao je u intervjuu za Mondo Jugović.

Naš proslavljeni reprezentativac objašnjava šta je najveća boljka našeg fudbala.

"Ivica Osim je bio jedan od onih stručnjaka koji su pošteno obavljali svoj posao i realno gledali na fudbal, a čak su i njemu nametali igrače tokom SP u Italiji. Samo što je Osim mangup i znao je kako da se postavi. Zamislite onda šta su radili sa selektorima koji nisu bili mangupi. To je naša boljka, retko kada idemo pošteno. Tako je bilo u staroj državi, tako je i sada. Ne zna se da li sastavljamo ekipu da bi nešto osvojili ili je sastavljamo da bi se nekome učinila usluga. Mora poštenije. Ako ginemo, daj da poginemo kako treba. Dva puta smo išli pošteno i oba puta su Drula i Veljko osvojili titule sa omladincima", kaže Jugović.

Jugović ističe da je Srbija u deficitu sa zvučnim trenerskim imenima.

"Struka je u Srbiji zapostavljena, stvorila se klima da svako može da bude trener. E, pa ne može svako. Šansu treba dati isključivo onima koji su zaista ozbiljni u nameri da se bave trenerskim poslom".

Kurir sport/Mondo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track