VEROVALI ILI NE: Znate li šta je zajednično Kristijanu Ronaldu i Luisu Suarezu? PARTIZAN! Evo i kako (VIDEO)
Foto: AP

ŽIVA ISTINA

VEROVALI ILI NE: Znate li šta je zajednično Kristijanu Ronaldu i Luisu Suarezu? PARTIZAN! Evo i kako (VIDEO)

Fudbal -

Kristijano Ronaldo i Luis Suarez su među najvećim zvezdama svetskog fudbala, a, verovali ili ne, zajednička tačka im je Partizan!

Sigurno se pitate kakve veze beogradski crno-beli imaju sa Urugvajcem iz Barselone i Portugalcem iz Juventusa...

Obojica su evropske karijere počeli utakmicama protiv Partizana!

Ronaldo je prvi put na evropsku pozornicu kročio 19. septembra 2002. u dresu Sportinga u prvom meču prvog kola Kupa UEFA protiv crno-belih u Lisabonu. Partizan je pobedio 3:1 i rasplakao 17-godišnjeg Ronalda, kome je trener Laslo Bolonji ukazao šansu.

Igrao je Ronaldo i u beogradskom revanšu dve nedelje kasnije, kada su lisabonski "lavovi" uzvratili istom merom (3:1), ali su zahvaljujući golovima u produžecima Živkovića i Čakara (3:3) crno-beli prošli dalje.

I Luis Suarez je, noseći dres Groningena, evropski debi imao protiv Partizana.

Za razliku od Ronalda, Urugvajac je crno-belima zatresao mrežu, ali, baš kao i Kristijanov Sporting, i njegov Groningen je eliminisan od beogradskog tima.

Bilo je to 2006. u kvalifikacijama za Kup UEFA. Partizan je u Humskoj pobedio 4:2, a u Holandiji izgubio 1:0, s tim da je Ivica Kralj odbranio penal.

Suarez je gol dao u Beogradu.

Još jedna velika zvezda evropskog fudbala je prvi put u Evropi zaigrala protiv Partizana. Reč je o Poljaku iz Milana, Kšištofu Pjonteku.

Kao 21-godišnji igrač Zaglebja nastupao je protiv crno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2016. Za 210 minuta igre golova nije bilo, a Poljaci su prošli dalje posle penala.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track