CRNA MRLJA U ISTORIJI SRPSKOG AJNTRAHTA: Klub iz Frankfurta je pre 4 godine odigrao meč sa selekcijom tzv. Kosova i to NA GODIŠNJICU BOMBARDOVANJA JUGE! (VIDEO)
Foto: EPA/RONALD WITTEK, Profimedia

SKANDAL

CRNA MRLJA U ISTORIJI SRPSKOG AJNTRAHTA: Klub iz Frankfurta je pre 4 godine odigrao meč sa selekcijom tzv. Kosova i to NA GODIŠNJICU BOMBARDOVANJA JUGE! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbalski klub Ajntraht iz Frankfurta jedan je od najpopularnijih među srpskim navijačima pre svega zbog fudbalera koji nastupaju za ovaj tim.

Ajntraht je zasigurno jedna od najvećih senzacija u Evropskom fudbalu, a po rečima velikog broja stručnjaka najzaslužniji za ovaj uspeh su srpski fudbaleri. Reč je o Luki Joviću, MIjatu Gaćinoviću i Filipu Kostiću.

Najveći deo slave pokupio je definitivno napadač Luka Jović koji igra sezonu života, ali ništa manje zasluge nisu ni ostale dvojice Srba.

Ipak, jedna pikanterija vezana za ovaj klub nikako se neće dopasti fanovima iz zemlje ''šljive i trube.''

foto: Profimedia

Naime, pre samo četiri godine upravo ovaj Frankufrt je odigrao prijateljsku utakmicu za reprezentacijom tzv. Kosova, na reprezentativnoj pauzi. Ono što je još gore u celoj priči jeste činjenicva da je utakmica odigrana 24. marta, baš na dan kada je počelo bombardovanje Jugoslavije. Previše slučajnosti, zar ne?

Za FSV je u tom periodu igrao fudbaler Kosova Faton Toski. Ovaj vezista je rođen u Gnjilanu, a tokom karijere je prošao mlađe selekcije Ajntrahta i jedno vreme je bio i senior tog tima.

Reprezentacija tzv. Kosova je inače tek godinu dana kasnije primljena u UEFA posle čega je steklo pravo da se takmiči i na zvaničnim, a ne samo prijateljskim mečevima.

Utakmica koja je odigrana na stadionu Ajntrahta završena je bez golova.

Inače, Ajntraht je stigao čak do polufinala Lige Evrope. U prvom meču odigranom u Frankfurtu protiv Čelsija meč je okončan nerešenim rezultatom, a jedini gol za domaćina postigao je srpski napadač Luka Jović.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track